Σε ποια περιοχή της Αθήνας θα ανοίξει νέο κατάστημα η Porsche;

Porsche Taycan

Ο όμιλος Μοτοδυναμική έχει ήδη δρομολογήσει το νέο υποκατάστημα ενώ προβλέπει υψηλά περιθώρια κερδών και για τις τρεις μάρκες που εκπροσωπεί.

Διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης με σημαντικά περιθώρια κέρδους και για τρεις μάρκες του ομίλου Μοτοδυναμική (Porsche, Yamaha και Sixt) αναμένει η διοίκηση του ομίλου σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Πάρης Κυριακόπουλος κατά τη Γενική Συνέλευση των μετόχων. Παράλληλα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Μοτοδυναμική αποκάλυψε ότι ήδη έχει δρομολογηθεί που θα ανοίξει το νέο της υποκατάστημα η Porsche στην Ελλάδα.

Μάλιστα ο κ. Κυριακόπουλος προβλέπει επιδόσεις ρεκόρ για τη φετινή χρονιά με την Sixt να διευρύνει το δίκτυό της ανά την Επικράτεια. Μάλιστα πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκαν και δύο νέοι σταθμοί ενοικίασης σε Αλεξανδρούπολη και Κεφαλονιά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Υπάρχουν πολλά σημεία στα οποία προσβλέπουμε. Εξάλλου δεν έχουμε εξαντλήσει τις τοποθεσίες υψηλού τουρισμού», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κυριακόπουλος προσδιορίζοντας το μερίδιο αγοράς της SIXT σήμερα στο 18% με 19%.

Επίσης ο κ. Κυριακόπουλος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο Leasing και στην ενοικίαση αυτοκινήτων ξεκαθαρίζοντας ότι: «Μία μακροχρόνια μίσθωση δεν μπορεί να φέρει τις αποδόσεις που πάντα κοιτάμε. Γι αυτό και η προσέγγιση μας στο κομμάτι αυτό είναι περισσότερο ευκαιριακή. Αντίθετα η κατηγορία subscription που είναι μεταξύ ενοικίασης και leasing αλλά προσεγγίζει περισσότερο τα χαρακτηριστικά της ενοικίασης είναι κάτι που ενδιαφέρει σημαντικά την εταιρεία έχοντας ήδη ξεκινήσει την υπηρεσία «Sixt Plus». Το θέμα εδώ όμως γενικά είναι να βρεθεί το κατάλληλο επιχειρηματικό μοντέλο».

Όσον αφορά στον τουρισμό ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Μοτοδυναμικής επισήμανε ότι οι αφίξεις καταγράφουν ανοδική πορεία ωστόσο η διαθεσιμότητα των αυτοκινήτων εξομαλύνεται με αποτέλεσμα να ασκούνται πιέσεις στην κερδοφορία που είχε καταγράψει ο όμιλος του 2022.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο ο κ. Κυριακόπουλος εκτίμησε ότι φέτος η Sixt θα έχει περισσότερα αυτοκίνητα και συμβόλαια με τον στόλο να αγγίξει τις 4.200 μονάδες.

Σχετικά με την Porsche ο κ. Κυριακόπουλος επισήμανε ότι πλέον ο όμιλος διαθέτει τρία σημεία πωλήσεων ελέγχοντας πλήρως τη λιανική αναφέροντας επίσης ότι: «Πέρυσι είχαμε 168 ταξινομήσεις και το βιβλίο των παραγγελιών για το 2023 είναι πολύ καλό. Γενικά συνεχίστηκε και το α’ εξάμηνο φέτος η δυναμική της ανάπτυξης. Επίσης ο όμιλος βλέπει πιο συστηματικά την αγορά των μεταχειρισμένων, επενδύει στο Porsche Center Athens και δρομολογεί υποκατάστημα στο Golden Hall. Επίσης η ελληνική αγορά αυτοκινήτου συνεχίζει να αναπτύσσεται με διψήφιο ποσοστό με την κατηγορία των premium αυτοκινήτων μάλιστα να έχει ρυθμό ανάπτυξης που υπερβαίνει αυτό του συνόλου της αγοράς.»

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά στην Yamaha ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Μοτοδυναμικής ανέφερε ότι οι πωλήσεις της καταγράφουν ισχυρή ανάπτυξη στην Ελλάδα, στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία όπυο και οι προοπτικές είναι πολύ υψηλές.

Τέλος, σχετικά με το θέμα της γενικής συνέλευσης όπου παρέχεται η δυνατότητα να εκδοθούν νέες μετοχές (900.000 μετοχές - 3% του συνόλου) οι οποίες θα δοθούν δωρεάν στον Σωτήρη Χατζίκο (πρώην CEO για την προσφορά του 15 χρόνια στην εταιρεία), η διοίκηση απάντησε πως θέλει να υπάρχει κουλτούρα ιδιοκτησίας, ώστε το management να νιώθει και ιδιοκτήτης, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλα τέτοια συμβόλαια.

Άλλωστε όπως αποκάλυψε και ο κ. Κυριακόπουλος και το δικό του συμβόλαιο με την εταιρεία έχει και μετοχική διάθεση προβλέποντας την έκδοση νέων μετοχών ως 2,5% των υφιστάμενων σε βάθος 5ετίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι μέτοχοι που ελέγχουν πάνω από 77% του μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου κατά τα λοιπά υπερψήφισαν το σύνολο των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης της Γενικής Συνέλευσης.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ