Πού βρίσκονται οι πιο θανατηφόροι δρόμοι στην Ελλάδα;

Τροχαία Ελλάδα

Τη μαύρη πρωτιά σε ό,τι αφορά τα τροχαία δυστυχήματα στη χώρα μας εξακολουθεί να κατέχει η περιφέρεια του Νότιου Αιγαίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώνει η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία.

Μια περιφέρεια η οποία δέχεται κάθε χρόνον έναν σημαντικό αριθμό επισκεπτών, αποτελώντας τη βιτρίνα της χώρας μας και ένα από τα ισχυρά χαρτιά της βιομηχανίας του τουρισμού κατέχει τη θλιβερή πρωτιά στα τροχαία δυστυχήματα.

Ο λόγος για την περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου, η οποία σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώνει η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία κατέχει την πρώτη θέση, καθώς το 2019 καταγράφηκαν οι περισσότεροι θάνατοι σε τροχαία ατυχήματα ανά κάτοικο (113 θάνατοι/1 εκ. κατοίκους).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα έναν χρόνο νωρίτερα, το 2018, η ίδια περιφέρεια ήταν εκείνη με τον υψηλότερο αριθμό θανάτων σε τροχαία δυστυχήματα ανά κάτοικο σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση (161 θάνατοι/1 εκ. κατοίκους), μια θέση την οποία έχασε το 2019 από το Λουξεμβούργο.

τροχαία Ελλάδα

Το γεγονός ότι η περιφέρεια του Νότιου Αιγαίου απολαμβάνει το θλιβερό προνόμιο να φιλοξενεί τους πιο «επικίνδυνους» δρόμους της χώρας μπορεί να δικαιολογηθεί από το γεγονός ότι ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες φιλοξενεί περισσότερους κατοίκους από εκείνους που θεωρητικά καταγράφονται στη διαδικασία της απογραφής.

Με δεδομένο μάλιστα ότι ο αριθμός των επισκεπτών είναι τουρίστες οι οποίοι δυσκολεύονται να προσαρμοστούν είτε στις κυκλοφοριακές συνθήκες είτε στις ιδιαιτερότητες των οχημάτων που ενοικιάζουν, το γεγονός ότι η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συντηρείται πολύ ψηλά στη λίστα των τροχαίων δυστυχημάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη έχει μια λογική εξήγηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτός που ίσως δεν δικαιολογείται από την παρουσία υψηλού αριθμού επισκεπτών είναι ότι σε υψηλά επίπεδα παραμένουν οι θάνατοι από τροχαία ατυχήματα και σε άλλες περιφέρειες της Ελλάδας, όπως αυτή της Πελοποννήσου και της Στερεάς και της Δυτικής Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ