Που βρίσκεται ο πιο υψηλός δρόμος του πλανήτη;

Lamborghini Urus

Στην περίπτωση που δεν σας φοβίζουν τα ύψη, τότε δεν έχετε από το να ακολουθήσετε το παράδειγμα της Lamborghini Urus, «κατακτώντας» τον ψηλότερο δρόμο του πλανήτη.

Πέρα από τα συνήθη υψομετρικά όρια κινήθηκε μια Lamborghini Urus με σκοπό να κατακτήσει τον υψηλότερο δρόμο του πλανήτη. Η είδηση, ωστόσο, δεν βρίσκεται στο γεγονός ότι το ιταλικό SUV ξεχώρισε έστω και με αυτόν τον τρόπο με τις επιδόσεις του αλλά το εντυπωσιακό υψόμετρο στο οποίο μπορεί να φτάσει κανείς οδηγώντας σε μια ασφαλτοστρωμένη -τρόπος του λέγειν- διαδρομή.

Ταξιδεύοντας, λοιπόν, έως τη μακρινή Ινδία έχετε την ευκαιρία να οδηγήσετε στον πιο εντυπωσιακό δρόμο στον πλανήτη, ο οποίος φτάνει στο υψόμετρο των 5.882 μέτρων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το ταξίδι αυτό, φυσικά, θα πρέπει να είστε άρτια προετοιμασμένοι, καθώς η εξωτερική θερμοκρασία σε αυτό το ύψος πέφτει στους -40 βαθμούς Κελσίου και τα επίπεδα οξυγόνου στον ατμοσφαιρικό αέρα μειώνονται κατά 50%.

Ένα ακόμα στοιχείο της Φύσης το οποίο θα βρείτε μπροστά σας είναι ο αέρας, η ταχύτητα του οποίο φτάνει ακόμα και τα 80 χλμ./ώρα.

Το μήκος της διαδρομής είναι 87,5 χιλιόμετρα κι αν καταφέρετε να φτάσετε έως το τέλος της τότε θα έχετε βρεθεί ψηλότερα από το Base Camp του όρους Έβερεστ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην περίπτωση της Lamborghini Urus, o V8 κινητήρας των 650 ίππων και των 850 Nm ροπής, σε συνδυασμό με τα προγράμματα διαχείρισης πρόσφυσης, έκαναν το έργο του ιταλικού SUV και των χειριστών του πιο εύκολο.

Άλλωστε στα χέρια της Urus βρίσκεται και το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στον πάγο, έχοντας φτάσει τα 298 χιλιόμετρα/ώρα.

Ακολουθήστε το carandmotor.gr για να μαθαίνετε όλα τα ΝΕΑ για το αυτοκίνητο

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ