Πότε ζωντανεύει το ανθρωποειδές ρομπότ της Tesla;

Tesla Robot

Το νέο μεγάλο στοίχημα του Elon Musk δεν είναι πλέον τα μοντέλα της Tesla αλλά το ανθρωπόμορφο ρομπότ, το οποίο πρόκειται να ζωντανέψει τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Έτοιμος να φέρει την επανάσταση για μία ακόμα φορά είναι ο Elon Musk, αφιερώνοντας όλη την ενέργειά του σε ένα νέο, φιλόδοξο project.

Μετά, λοιπόν, από τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Tesla τα οποία έχουν κατακτήσει κάθε γωνιά του πλανήτη, αναγκάζοντας τα βαριά ονόματα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας να επιταχύνουν τη μετάβασή τους στον μαγικό κόσμο της ηλεκτροκίνησης, η καλιφορνέζικη αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται ένα βήμα πριν την αποκάλυψη του πρώτου ανθρωποειδούς ρομπότ.

Tesla Robot
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο Elon Musk μέσα από την αγαπημένη του πλατφόρμα κοινωνικών δικτύων, το γνωστό ως Tesla Bot ή Optimus πρόκειται να «ζωντανέψει» στις 30 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο εκδήλωσης, η οποία αναμένεται να τραβήξει τα βλέμματα ολόκληρου του πλανήτη.

Στο παρελθόν, ο Elon Musk είχε αποκαλύψει ότι το ανθρωποειδές ρομπότ της Tesla θα μπορεί να εκτελεί ακόμα και οικιακές εργασίες, αποτελώντας έναν χρήσιμο βοηθό σε άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά ή άλλου είδους προβλήματα.

Tesla Robot

Η Tesla προβλέπει ότι τα ανθρωποειδή ρομπότ θα ξεπεράσουν στο μέλλον σε όγκο και μέγεθος την αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αποτελώντας για την καλιφορνέζικη φίρμα τη βασική πηγή εσόδων.

Υπάρχουν, βέβαια, και εκείνοι που αμφισβητούν το εγχείρημα της Tesla, θεωρώντας ότι η εξέλιξη ενός ανθρωποειδούς ρομπότ το οποίο θα μπορεί να εκτελεί εργασίες με την αποτελεσματικότητα ενός ανθρώπου είναι σημαντικά απαιτητικότερη από την ανάπτυξη ενός αυτόνομου οχήματος και πως ο Elon Musk δεν πρόκειται να παρουσιάσει κάποια επαναστατική τεχνολογία, αλλάζοντας τους κανόνες του παιχνιδιού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Tesla Robot

Αν κάνει απλώς το ρομπότ να περπατήσει ή βάλει τα ρομπότ να χορέψουν, αυτό έχει ήδη γίνει. Αυτό δεν είναι και τόσο εντυπωσιακό", δήλωσε η καθηγήτρια μηχανικής ανθρώπινων συστημάτων στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, Nancy Cooke.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Tesla θα βρει απέναντί της κι άλλους τεχνολογικούς κολοσσούς οι οποίοι έχουν ήδη ξεκινήσει την εξέλιξη ρομπότ, με πιο χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Xiaomi.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ