Ατελείωτο κομφούζιο στον Παρνασσό το τριήμερο των Χριστουγέννων– Γέμισε με αυτοκίνητα η Αράχωβα (εικόνες)

Αράχωβα

Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν το 3ήμερο των Χριστουγέννων στην Αράχωβα, με τους επισκέπτες να χρειάζονται ακόμη και μια ώρα για μερικές εκατοντάδες μέτρα στο κέντρο της πόλης.

Εποχές προ κρίσης θύμιζε η εικόνα που αντίκρισαν όσοι επέλεξαν την Αράχωβα για μια σύντομη απόδραση τις προηγούμενες ημέρες. Παρκαρισμένα αυτοκίνητα ακόμη και δύο χιλιόμετρα μακριά από την πόλη, πεζούς να ρισκάρουν τη ζωή τους ανάμεσα στα αυτοκίνητα στον κεντρικό στενό δρόμο και δύο αστυνομικοί – ανήμποροι στην ουσία- να προσπαθούν να διαχειριστούν μια κατάσταση δίχως αρχή, μέση και τέλος. Αυτά ήταν κομμάτια του πάζλ σε έναν από τους πιο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της χώρας στην πιο απαιτητική σεζόν της χρονιάς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αράχωβα

Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά την ευρύτερη περιοχή, προς το παρόν, διέξοδο στα μπλοκαρισμένα οχήματα μπορούν να δώσουν ένας εξαιρετικά μικρός δρόμος που διασχίζει την πόλη της Αράχωβας και ένας χωματόδρομος που επισημαίνεται με ειδική σήμανση η οποία προειδοποιεί τους οδηγούς πως η διέλευση μπορεί να γίνει μόνο με δική τους ευθύνη.

κίνηση στην Αράχωβα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με φόντο τα συνεχιζόμενα κυκλοφοριακά προβλήματα στην πόλη (σημειώστε πως η δρόμος της Αράχωβας εξυπηρετεί το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού και αλλά και την πόλη των Δελφών που φιλοξενεί τουρίστες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους), πολλοί τοπικοί παράγοντες υποστηρίζουν πως οι διαδικασίες για την υλοποίηση της νέας οδικής αρτηρίας που θα αποτελέσει τη μεγάλη παράκαμψη της πόλης θα πρέπει να επισπευστούν. Ο ορισμός τεχνικού συμβούλου για το εν λόγω έργο έγινε τους προηγούμενους μήνες , προκειμένου να ξεμπλοκάρουν οι μελέτες και κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα χρόνια να περάσουμε στη φάση δημοπράτησης, με το χρόνο αποπεράτωσης να παραμένει άγνωστος προς το παρόν.

παρκαρισμένα στην Αράχωβα

Τι θα περιλαμβάνει το έργο

Το έργο της κατασκευής της παράκαμψης της Αράχωβας, αποτελεί τμήμα της Εθνικής Οδού «Θήβα-Λιβαδειά-Ιτέα» με συνολικό μήκος περίπου 3,7 χλμ. και περιλαμβάνει μία οδική σήραγγα κυκλοφορίας οχημάτων διπλής κατεύθυνσης μήκους περίπου 1,6 χλμ., μία διαμήκη και τέσσερις εγκάρσιες σήραγγες διαφυγής συνολικού μήκους περίπου 1,4 χλμ., δύο ανισόπεδους κόμβους, ένα ισόπεδο κόμβο, οκτώ γέφυρες και παράπλευρο οδικό δίκτυο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το συνολικό κόστος υλοποίησης του έργου εκτιμάται περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ, συνυπολογιζόμενου του κόστους κατασκευής και των απαλλοτριώσεων. Η ολοκλήρωση του έργου θα προσδώσει πολλαπλασιαστικά οφέλη στη περιοχή, ενώ θα λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης κατά τους χειμερινούς μήνες.

Σημειώνουμε επίσης, ότι η κατασκευή οδικής σήραγγας θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, ενώ κατά τη διάρκεια της υλοποίησής της θα δημιουργηθούν πολλές νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή.

Αράχωβα

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ