Πότε λήγει η προθεσμία για επιδότηση ηλεκτρικού Ταξί;

nissan leaf taxi

Τι αποκάλυψε η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών για το πρόγραμμα αντικατάστασης ρυπογόνων επαγγελματικών οχημάτων.

Νέα παράταση έως τα τέλη του 2024 (31/12/2024) θα δώσει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ώστε να μπορέσουν οι ιδιοκτήτες Ταξί να τα αντικαταστήσουν με ηλεκτρικά καταβάλλοντας πολύ χαμηλότερο αντίτιμο καθώς το ποσό της επιδότησης μπορεί να αγγίξει τις 22.500 ευρώ!

Να τονίσουμε πως το συγκεκριμένο ποσό της επιδότησης αντικατάστασης των παλαιών Ταξί με ηλεκτρικά δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην ΕΕ και η Ελλάδα προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να πείσει τους επαγγελματίες οδηγούς να αποκτήσουν τα νέα «καθαρά» οχήματα ώστε να μην χρειαστεί να λάβει αντικίνητρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου ωστόσο δεν έκρυψε τη λύπη της για την πορεία του προγράμματος επιδότησης απόκτησης ηλεκτρικών Ταξί ύψους 40 εκατ. ευρώ τα οποία δεν κατάφεραν να εξαντληθούν από τους ιδιοκτήτες Ταξί όπως συμβαίνει με το αντίστοιχο πρόγραμμα επιδότησης απόκτησης ηλεκτρικού οχήματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» το οποίο αφορά ιδιώτες και εταιρείες.

Μάλιστα η κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου δεν ξέχασε να επισημάνει ότι το 35% της κίνησης του Δήμου της Αθήνας προέρχεται από τα Ταξί οπότε αυτά τα οχήματα ευθύνονται και για μεγάλο ποσοστό ρύπανσης μέσα στην πρωτεύουσα. Επίσης έχει ολοκληρωθεί η πρώτη καταβολή επιδότησης του ποσού των 22.500 ευρώ σε επαγγελματία οδηγό στην πόλη της Πτολεμαΐδας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα για να στρέψει τους ιδιοκτήτες Ταξί προς την ηλεκτροκίνηση η κ. Αλεξοπούλου ανακοίνωσε ότι σχεδιάζεται ήδη ένα πρόγραμμα για την εγκατάσταση των πρώτων φορτιστών στις πιάτσες των ταξί, η οποία είναι απαραίτητη για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των ιδιοκτητών ταξί για το πρόγραμμα.

Την ίδια στιγμή η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε επίσης πως: «Η ίδια παράταση με το πρόγραμμα Πράσινα Ταξί δίνεται και στο e-Astypalea, όπου επίσης αυξήσαμε την επιδότηση απόσυρσης για τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα από 3.000 σε 10.000 ευρώ

Για το πρόγραμμα «Φορτίζω Παντού», η υποβολή αιτήσεων παρατείνεται ως τις 31 Μαΐου και σύντομα θα ολοκληρωθούν οι απαραίτητες τροποποιήσεις, ώστε να μειωθεί η γραφειοκρατία, να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και να δοθεί σε όλη την αγορά η δυνατότητα να επωφεληθεί από τις σημαντικές επιδοτήσεις που προβλέπει το πρόγραμμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ