Πότε έρχεται στην Ελλάδα το ισχυρότερο Nissan Qashqai;

Nissan Qashqai

Η γκάμα του νέου Nissan Qashqai θα ολοκληρωθεί με την έλευση της πλήρως υβριδικής έκδοσης e-Power των 191 ίππων.

Το νέο Nissan Qashqai λανσαρίστηκε πανευρωπαϊκά πριν μερικούς μήνες, με την γκάμα κινητήρων να μην έχει ξεδιπλώσει πλήρως τα “φτερά” της. Προς το παρόν, το νέο ιαπωνικό SUV εξοπλίζεται με δύο εκδόσεις ισχύος του 4κύλινδρου 1.3 DIG-T με 140 ή 158 ίππους που σιγοντάρονται από ήπια υβριδικό σύστημα 12V.

Nissan Qashqai 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το καλοκαίρι όμως αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική του καριέρα στην ελληνική αγορά και η πλήρως υβριδική έκδοση e-Power. Το συγκεκριμένο υβριδικό σύστημα κίνησης της Nissan είναι εξαιρετικά δημοφιλές στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου και θα λανσαριστεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη με το Qashqai.

Το σύστημα αποτελείται από μία μπαταρία υψηλής απόδοσης, έναν 3κύλινδρο 1.500 κινητήρα βενζίνης με μεταβλητή συμπίεση απόδοσης 157 ίππων και ένα ηλεκτρομοτέρ 191 ίππων. Η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 191 ίππους και τα 330 Nm, και σύμφωνα με την Nissan προσφέρει δυνατές επιδόσεις και γραμμική απόδοση, χωρίς να υπάρχει ανάγκη φόρτισης.

Nissan Qashqai 3

Στο υβριδικό σύστημα κίνησης e-Power της Nissan, ο βενζινοκινητήρας χρησιμοποιείται για την παραγωγή ενέργειας, με τους εμπρός τροχούς να κινούνται αποκλειστικά από τον ηλεκτροκινητήρα. Αυτό σημαίνει ότι ο θερμικός κινητήρας μπορεί να λειτουργεί στο ιδανικό του εύρος, με χαμηλότερη κατανάλωση και εκπομπές ρύπων σε σχέση με έναν παραδοσιακό κινητήρα εσωτερικής καύσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Nissan αναφέρει ότι το συγκεκριμένο υβριδικό σύστημα κίνησης είναι το καλύτερο μεταβατικό στάδιο μέχρι την ηλεκτροκίνηση, καθώς προσφέρει την αίσθηση οδήγησης ενός ηλεκτροκίνητου σε πιο προσιτή τιμή και χωρίς το “άγχος” της αυτονομίας.

Nissan Qashqai 4

Το σύστημα κίνησης e-Power της Nissan έχει τρία προγράμματα, Standard, Sport και Eco, με το Sport να διατηρεί περισσότερη ώρα ενεργοποιημένο το θερμικό μοτέρ των 1,5 λίτρων και το Eco να βελτιώνει την διαχείριση ενέργειας από την μπαταρία και να προσθέτει λειτουργία coasting στην μετάδοση. Σε όλα όμως τα προγράμματα υπάρχει και δυνατότητα ενεργοποίησης της λειτουργίας Brake για εντονότερη ανάκτηση ενέργειας κατά την επιβράδυνση.

Όπως συμβαίνει και με το ηλεκτρικό Leaf, έτσι και το νέο Qashqai e-Power διαθέτει και λειτουργία e-Pedal για οδήγηση αποκλειστικά με αυξομείωση της πίεσης στο πεντάλ του γκαζιού, μέχρι την πλήρη ακινητοποιήση. Σε αστικές συνθήκες, το e-Pedal παρέχει έως και 0,2G επιβράδυνσης, κάνοντας την οδήγηση πιο απλή και ξεκούραστη, και προσφέροντας αίσθηση αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Nissan Qashqai 5

Το νέο πλήρως υβριδικό Nissan Qashqai e-Power των 191 ίππων θα βρίσκεται στην εκθέσεις της εγχώριας αντιπροσωπείας τον προσεχή Ιούνιο. Μείνετε συντονισμένοι για τα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά της έκδοσης και τον πλήρη τιμοκατάλογο των νέων εκδόσεων του ιαπωνικού SUV.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε εδώ τις τιμές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά όλων των αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς
Ακολουθήστε το carandmotor.gr για να μαθαίνετε όλα τα ΝΕΑ για το αυτοκίνητο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ