Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων - Ποιοι θα λάβουν μπόνους 5 ευρώ;

times kausimon

Οι δικαιούχοι καλούνται να επιλέξουν είτε την έκδοση ψηφιακής πιστωτικής κάρτας όπου θα πιστωθεί το ποσό, είτε την είσπραξη των χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό τους.

Οικονομική ανάσα θα λάβουν από τη Μεγάλη Πέμπτη εκατοντάδες χιλιάδες οδηγοί μιας και αναμένεται να «ανοίξει» η πλατφόρμα για το επίδομα αγοράς βενζίνης, πετρελαίου κίνησης και υγραερίου, το οποίο έχει αναγγείλει η κυβέρνηση.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να λάβουν το επίδομα μέσω του gov.gr με τους κωδικούς Taxisnet, είτε εκδίδοντας ηλεκτρονική κάρτα καυσίμων για την εξαργύρωση του ποσού που έχει πιστωθεί σε αυτή στα πρατήρια μέχρι το τέλος του Ιουνίου, είτε εισπράττοντας τα χρήματα με κατάθεση στον τραπεζικό τους λογαριασμό .

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, θα υπάρχει και πρόσθετη επιδότηση ύψους 5 ευρώ σε όσους επιλέξουν το smartphone τους για την έκδοση της ψηφιακής κάρτας. Τα ποσά του επιδόματος διαμορφώνονται ως εξής:

Αυτοκίνητα
45 ευρώ στην ηπειρωτική Ελλάδα (40 χωρίς το μπόνους)
55 ευρώ στα νησιά (50 χωρίς το μπόνους)
Μοτοσικλέτες
35 ευρώ στην ηπειρωτική Ελλάδα (30 χωρίς το μπόνους)
40 ευρώ στα νησιά (35 χωρίς το μπόνους)

Δικαιούχοι θα είναι φυσικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων των ελεύθερων επαγγελματιών, με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ και φορολογική κατοικία στην Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι το μέτρο επιδότησης καυσίμου θα ισχύσει για τρεις μήνες (Απρίλιος, Μάιος και Ιούνιος) και για τα πρώτα 60 λίτρα καυσίμου (180 λίτρα για το τρίμηνο).

Πώς θα γίνεται η αίτηση

Αφού γίνει αυθεντικοποίηση με τους προσωπικούς κωδικούς του Taxisnet, ο δικαιούχος εισέρχεται στην εφαρμογή και υποβάλει αίτηση είτε για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του ποσού σε αυτή, είτε για πίστωση της επιδότησης σε τραπεζικό λογαριασμό.

Τα στοιχεία που χρειάζεται ο αιτών είναι διεύθυνση email, αριθμό κινητού τηλεφώνου και αριθμό προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού.

Μετά τη δήλωση των στοιχείων ελέγχεται εάν ο αιτών έχει στην ιδιοκτησία του όχημα ή μοτοσικλέτα, αν είναι ασφαλισμένο και εάν έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι κάθε όχημα, μοτοποδήλατο, μοτοσικλέτα μπορεί να δηλωθεί από μόνο ένα φυσικό πρόσωπο το οποίο διαθέτει την πλήρη κυριότητα του οχήματος ή συγκυριότητα ή είναι μισθωτής δυνάμει συμβολαίου χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα - μοτοσυκλέτα -μοτοποδήλατο. Απαιτείται το όχημα να είναι ασφαλισμένο, να είναι σε κυκλοφορία και να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ