Πόσο στοιχίζει σήμερα το γέμισμα ενός αυτοκινήτου; (video)

synthetic fuels sinthetika kausima

Η τιμή των καυσίμων αποτελεί ένα καθημερινό βάσανο για όλους τους οδηγούς, αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα οδεύουμε σύντομα προς μία εξομάλυνση και ήπια πτώση στην τιμή του λίτρου.

Μπήκαμε στον δεύτερο μήνα του καλοκαιριού και οι τιμές των καυσίμων είναι ακόμα πολύ υψηλές, με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να συνεχίζει να πιέζεται οικονομικά και να μειώνει τις διαδρομές που θα πραγματοποιούσε με το αυτοκίνητό του.

Fuel prices 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα όμως με τα τελευταία στοιχεία, παρατηρείται μία αποκλιμάκωση στην τιμή του πετρελαίου κίνησης, που αναμένεται να το ρίξει από την ερχόμενη εβδομάδα κάτω από 2 ευρώ το λίτρο. Δυστυχώς όμως, δεν συμβαίνει το ίδιο και για την αμόλυβδη βενζίνη.

Επιπλέον, η μεγαλύτερη πτώση στην τιμή των καυσίμων θα παρατηρηθεί στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, και όχι στην επαρχία και τα νησιά που είναι ακόμα υψηλότερη. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι προς το τέλος του επόμενου μήνα, αναμένεται το άνοιγμα της πλατφόρμας Fuel Pass 2, με την καταβολή του νέου επιδόματος που φτάνει έως τα 100 ευρώ να γίνεται στις αρχές Αυγούστου.

Αυτή την στιγμή, με την τιμή του λίτρου της αμόλυβδης βενζίνης να βρίσκεται στα 2,4 ευρώ, ένα οικογενειακό χάτσμπακ ή compact SUV θα χρειαστεί κάτι λιγότερο από 120 ευρώ για να γεμίσει το ρεζερβουάρ των 50 λίτρων που διαθέτει. Στην περίπτωση πετρελαιοκίνητου αυτοκίνητου, με τιμή λίτρου τα 2,11 ευρώ, το κόστος για ένα φουλάρισμα σε αυτοκίνητο της ίδιας μικρομεσαίας κατηγορίας θα φτάσει τα 105,5 ευρώ.

Fuel prices 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφορικά με τους δικαιούχους του Fuel Pass 2, η επιδότηση για τα καύσιμα που καλύπτει τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο χορηγείται μόνο σε φυσικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών που είναι φορολογούμενοι κάτοικοι Ελλάδας και έχουν στη κατοχή τους αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα. Απαραίτητη προϋπόθεση το όχημα να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας.

Επιπλέον, το ατομικό εισόδημα με βάση τη φετινή φορολογική δήλωση δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ. Το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού (σύζυγος/μέλος συμφώνου συμβίωσης και εξαρτώμενα τέκνα). Οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν το επίδομα είτε με την έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας καυσίμων, είτε να εισπράξουν τα χρήματα με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό τους. Περισσότερες λεπτομέρειες για το Fuel Pass 2 μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ