Αυτοκίνητο σε υψηλές θερμοκρασίες - Το αξεσουάρ που πρέπει να έχεις πάντα μαζί σου

Ηλιοπροστασία στο αυτοκίνητο

Η είσοδος στην καμπίνα του αυτοκινήτου του θερινούς μήνες δεν είναι μια ευχάριστη εμπειρία, ενώ άμα έχετε δερμάτινο σαλόνι η κατάσταση γίνεται αφόρητη.

Όταν αφήνετε το αυτοκίνητό σας σταθμευμένο στον ήλιο, η θερμοκρασία στην καμπίνα μπορεί να ανέβει πάνω από τους 50 βαθμούς Κελσίου και η μόνη λύση είναι να ανοίξετε τα παράθυρα για να κάνει λίγο ρεύμα ο αέρας. Επιπλέον, θα πρέπει να πιάσετε το τιμόνι με τα χέρια σας, καθώς και τον επιλογέα ταχυτήτων, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Sun shade 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαθέσιμες σε διαφορετικά μοντέλα και μεγέθη, και σχεδιασμένες για να τοποθετούνται στο παρμπρίζ και στα πλαϊνά παράθυρα, οι ηλιοπροστασίες και τα αλεξήλια προστατεύουν το όχημά σας από τις ακτίνες UV και βοηθούν στο να μην μετατραπεί η καμπίνα του αυτοκίνητου σας σε φούρνο.

Επιπλέον, τα ειδικά πλαϊνά αλεξήλια αποτρέπουν τον κίνδυνο αφυδάτωσης των παιδιών λόγω υπερβολικής ζέστης, ενώ προστατεύουν από τις ακτίνες UV που περνούν από τα παράθυρα του οχήματος και μπορούν να προκαλέσουν ηλιακά εγκαύματα.

Sun shade 3

Τέλος, το πλαϊνό αλεξήλιο σκουραίνει ελαφρώς το εσωτερικό της καμπίνας επιβατών, κάτι που επιτρέπει στα μικρά παιδιά να ηρεμήσουν και να κοιμηθούν. Ακόμα, διαφυλάσσει την καμπίνα του αυτοκινήτου σας “κλείνοντας” τα παράθυρα, ενώ περιορίζει και τις αντανακλάσεις.

Στην αγορά κυκλοφορούν διαφόρων ειδών ηλιοπροστασίες. Θα πρέπει να καλύπτει ολόκληρο το παρμπρίζ ή/και τα πλαϊνά παράθυρα. Διαφορετικά, η αποτελεσματικότητά του θα είναι ελλιπής. Εννοείται ότι θα πρέπει να ελέγξετε το μέγεθος του παρμπρίζ σας πριν το αγοράσετε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ηλιοπροστασία στο αυτοκίνητο

Ακόμα, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο υλικό της. Επιλέξτε κάποια με μονωτικό υλικό για να αποφύγετε τη μετάδοση θερμότητας και να φιλτράρεται την υπεριώδη ακτινοβολία ή με ανακλαστικό για να αντανακλά τις ακτίνες του ήλιου.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ