Μάθε πόσο ρυπαίνει το αυτοκίνητό σου με ένα κλικ -Το νέο εργαλείο του GreenNCAP

Euro 7 Emissions 1

Ένα πολύτιμο εργαλείο υπολογισμού της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης που προκαλεί ένα αυτοκίνητο σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του δημιούργησε ο GreenNCAP, υπογραμμίζοντας την ανάγκη μετάβασης σε εναλλακτικά-φιλικότερα προς το περιβάλλον συστήματα κίνησης.

Απάντηση σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο ερώτημα επιχειρεί να δώσει ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός GreenNCAP, προσφέροντας ένα εργαλείο με το οποίο μπορεί οποιοσδήποτε να υπολογίσει με μερικά κλικς πόσο ρυπαίνει το αυτοκίνητό του.

Η πλατφόρμα ζητά από τον χρήση να επιλέξει τον τύπο του αυτοκινήτου, το καύσιμο με το οποίο κινείται, πόσα χιλιόμετρα διανύει κάθε χρόνο και σε ποια χώρα της Ευρώπης κατοικεί.

GreenNCAP
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια, o GreenNCAP αξιοποιεί είτε τα δεδομένα που προέρχονται είτε από τις μετρήσεις του ίδιου του οργανισμού είτε από τις εργοστασιακές τιμές ώστε να υπολογίσει τους εκλυόμενους ρύπους, θεωρώντας ότι το αυτοκίνητο δεν θα υπερβεί τα 16 χρόνια ζωής.

Τα αποτελέσματα αυτής τη σύντομης διαδικασίας είναι αποκαλυπτικά, καθώς οι ρύποι που εκλύει ένα αυτοκίνητο σε αυτά τα 16 χρόνια ζωής του υπερβαίνουν σε όγκο κάθε… φαντασία.

GreenNCAP

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι ένα υβριδικό Toyota Yaris, το οποίο μάλιστα δεν είναι και η πλέον ρυπογόνα πρόταση, οι εκλυόμενες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα φτάνουν στο πιο αισιόδοξο σενάριο -πλην ρεαλιστικό- σενάριο τους 24,3 τόνους για μια διανυθέντα απόσταση 160.000 χιλιομέτρων.

Παράλληλα, η ενέργεια που απαιτείται από την κατασκευή έως και την ανακύκλωση του αυτοκινήτου σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του αγγίζει τα 80 Mwh.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάντε κλικ εδώ για να υπολογίσετε πόσο επιβαρύνει το αυτοκίνητό σας το περιβάλλον

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ