Αυτό είναι το φθηνότερο αυτοκίνητο που οδηγείται μόνο του - Πόσο κοστίζει

baojun kiwi ev

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Baojun διέθεσε στην αγορά ένα φθηνό ηλεκτρικό αυτοκινήτο που απεμπλέκει από την οδηγική διαδικασία τον άνθρωπο που κάθεται πίσω από το τιμόνι.

Αποφασισμένοι να προσφέρουν στην αγορά αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα που απαιτούν ελάχιστη συμμετοχή του οδηγού στη διαδικασία κίνησης των αυτοκινήτων είναι οι Κινέζοι, οι οποίοι ήδη καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες για την επίτευξη του στόχου τους.

Κάποιες από τις προσπάθειες, μάλιστα, έχουν καρποφορήσει, ταράσσοντας τα λιμνάζοντα νερά της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η αυτοκινητοβιομηχανία Baojun, η οποία κατασκευάστηκε το 2010 και αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό την ομπρέλα της εταιρείας SAIC-GM-Wuling, μία συνεργασία μεταξύ των SAIC Motor και General Motors.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Baojun kiwi ev πόσο κοστίζει;

Τελευταίο προϊόν της Baojun είναι το λιλιπούτειο μοντέο KiWi, ένα χαμηλού κόστους ηλεκτρικό αυτοκίνητο που ενσωματώνει μια… ακριβή τεχνολογία και δη το σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

Πρόκειται για το σύστημα Lingxi Intelligent Driving που αποτελίέίται από μια πληθώρα αισθητήρων και 12 ultrasonic ραντάρ που επιτρέπουν στο KiWi να αποφεύγει εμπόδια. Παράλληλα, φέρει την τεχνολογία Adaptive Cruise Control, αλλά και σύγχρονα συστήματα αυτόματης αλλαγής λωρίδας. Πρόκειται για μια δέσμη τεχνολογιών, που όπως ανακοινώνει η εταιρεία, επιτρέπει την αυτόνομη οδήγηση του οχήματος σε αστικό περιβάλλον.

Επιπροσθέτως, ενσωματώνει τελευταίας γενιάς σύστημα τηλεματικής, σύστημα φωνητικής αλληλεπίδρασης με τεχνητή νοημοσύνη (AI), πλοήγηση σε ζωντανό χρόνο, αλλά και εφαρμογή (app) που καθιστά την οδήγηση πιο άνετη και διασκεδαστική.

Baojun kiwi ev πόσο κοστίζει;
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά την κίνησή του, για αυτή φροντίζει ένας ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 53 ίππων και 150 Nm ροπής που εξασφαλίζει μέγιστη ταχύτητα 100 χλμ./ώρα, την ίδια ώρα που η μέγιστη αυτονομία ανέρχεται σε 305 χλμ./ώρα.

Το Baojun KiWi, στη φθηνότερη εκδοχή του κοστίζει 69.800 γουάν (ήτοι 10.000 ευρώ με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες), με την πιο προικισμένη τεχνολογικά έκδοση να τιμάται στις 14.685 ευρώ.

Baojun kiwi ev πόσο κοστίζει;

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ