Πόσο κοστίζει ένα καινούργιο Lada Niva στην Ελλάδα;

Lada Niva 5door

Το 2024 η Lada πρόκειται να επιστρέψει στην ευρωπαϊκή αγορά, μέχρι να συμβεί αυτό ωστόσο, οι οπαδοί της ρωσικής φίρμας έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν και στη χώρα μας ένα από τα μοντέλα της.

To Niva αποτελεί ένα από εμβληματικότερα offroaders του πλανήτη και η Lada μια αυτοκινητοβιομηχανία που έχει γράψει τη δική της ιστορία στους ελληνικούς δρόμους. Η απουσία της βέβαια από τα ευρωπαϊκά αυτοκινητιστικά δρώμενα τα τελευταία 15 χρόνια, αποτέλεσε ένα σημαντικό πλήγμα για εκείνους που επιθυμούν να συνδυάσουν την εκτεταμένες εκτός δρόμου δυνατότητες με τον αντοχή στον χρόνο και τη χαμηλή τιμή.

Lada Niva
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πραγματοποιώντας, βέβαια, μια σύντομη περιήγηση στις αγγελίες αυτοκινήτων δεν μπορείς από το να σταθείς σε εκείνες τις καταχωρήσεις οι οποίες αφορούν μοντέλα της Lada τα οποία προσφέρονται στη χώρα μας με μηδέν χιλιόμετρα και την εγγύηση του ανεπίσημου εισαγωγέα τους.

Το ερώτημα, λοιπόν, που εύλογα προκύπτει είναι πόσο κοστίζει ένα νέο Lada Niva στην ελληνική αγορά; Η απάντηση εξαρτάται από την έκδοση που θα επιλέξει κανείς, καθώς το σκληροτράχηλο offroader προσφέρεται τόσο με τρίθυρο όσο και με πεντάθυρο αμάξωμα.

Η τιμή εκκίνησης για ένα Lada Niva του 2019 στη χώρα μας είναι τα 13.990 ευρώ και αυξάνεται στα 15.700 ευρώ στην πλουσιότερα εξοπλισμένη έκδοση Urban. Τέλος, με 200 ευρώ επιπλέον μπορεί κανείς να αποκτήσει την πεντάθυρη και σαφώς πρακτικότερη έκδοση του Niva (οι παραπάνω τιμές προκύπτουν από αναζήτηση που κάναμε σε ιστοσελίδα με αγγελίες αυτοκινήτων).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και οι τρεις εκδόσεις του αυτοκινήτου εφοδιάζονται με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,7 λίτρου και απόδοσης 83 ίππων, ο οποίος πληροί τις προδιαγραφές εκπομπής ρύπων Euro 6.

Ένα ακόμα κοινό χαρακτηριστικό ανάμεσα στις εκδόσεις του Lada Niva οι οποίες προσφέρονται στην ελληνική αγορά είναι το σύστημα τετρακίνησης και φυσικά οι σχέσεις υποπολλαπλασιασμού.

Lada Niva
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η επανείσοδος της Lada στην ευρωπαϊκή αγορά το 2024 θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα με το λανσάρισμα της νέας γενιάς του Niva, η οποία θα κληθεί να δώσει συνέχεια στον θρύλο που έχει χτίσει το ρωσικό offroader από τη δεκαετία του 1970 μέχρι και σήμερα.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ