Πόσο κοστίζει η βίδα μιας Ferrari -Η τιμή που προκαλεί δέος

Ferrari LaFerrari

Εξωφρενικό προβάλλει το κόστος επιδιόρθωσης μιας Ferrari LaFerrari, ενός μοντέλου που όταν λανσαρίστηκε έγινε μήλο της έριδος.

Ανάμεσα στα πιο ποθητά αυτοκίνητα όλων των εποχών συγκαταλέγεται η LaFerrari, ένα τετράτροχο κομψοτέχνημα της εταιρείας από το Μαρανέλο που παρήχθη μεταξύ 2013-2018 με στόχο να αποτελέσει τότε το ακριβότερο, το ισχυρότερο και το ταχύτερο προϊόν της.

Ένα από τα χαρακτηριστικά που κατέστησε τη LaFerrari ξεχωριστή ήταν και τα περιορισμένα αντίτυπα στα οποία παρήχθη, με μόλις 500 ανθρώπους να έχουν την τύχη να την εντάξουν στο γκαράζ τους.

LaFerrari Ferrari
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναμφίβολα, ο limited χαρακτήρας του μοντέλου στεναχώρησε αρκετούς από τους υποψήφιους αγοραστές της, οι οποίοι δεν κατάφεραν να την αποκτήσουν.

Όσο μεγάλη οικονομική άνεση, βέβαια, και αν έχουν αυτοί, ίσως κάποιοι νιώσουν… τυχεροί που δεν την αγόρασαν, μόλις μάθουν πόσο κοστίζει η επιδιόρθωσή της σε περίπτωση ατυχήματος.

Αποδεικνύεται ότι σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος, η αντικατάσταση του μονοκόκ ανθρακονημάτινου πλαισίου της κοστίζει τουλάχιστον 1 εκατ. δολάρια (929.000 ευρώ με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες), ενώ ένα τμήμα της οροφής ανέρχεται στα 140.000 δολάρια (130.000 ευρώ).

Αυτό, ωστόσο, που σοκάρει είναι ότι η αντικατάσταση του μπροστινού υποπλαισιού κοστίζει 12.000 δολάρια (11.149 ευρώ), και παράλληλα απαιτεί 14 βίδες τιτανίου που έκαστη κοστίζει 71 δολάρια (66 ευρώ).

LaFerrari Ferrari

Υπενθυμίζεται ότι η LaFerrari κινείται από ένα υβριδικό σύστημα κίνησης που απαρτίζεται από έναν V12 κινητήρα 6,3 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα που συνδυαστικά αποδίδουν 963 PS και 900 Nm ροπής. Η ισχύς περνά στους πίσω τροχούς μέσω ενός ημιαυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, 7 σχέσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι επιδόσεις είναι εξωφρενικές, με το 0-100 χλμ./ώρα να έρχεται σε 3,0 δλ., το 0-200 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 7,0 δλ. και το 0-300 χλμ./ώρα σε 15 δλ.

Όσον αφορά στην τελική ταχύτητα, η Ferrari LaFerrari μπορεί να ξεπεράσει τα 350 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ