Πόσο κόστισε η εξαγορά των Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Abarth και Fiat Professional στην Ελλάδα;

FCA

Στο τίμημα εξαγοράς της FCA Greece υπάρχει η πιθανότητα μικρής αναπροσαρμογής με βάση τους όρους του Συμφωνητικού Μεταβίβασης Μετοχών.

Το ποσό εξαγοράς της FCA Greece ανακοίνωσε η νέα εταιρεία joint-venture των ομίλων Βασιλάκη και Samatel ,το οποίο υπάρχει μια πιθανότητα μικρής αναπροσαρμογής με βάση του όρους του Συμφωνητικού Μεταβίβασης Μετοχών.

Το τίμημα εξαγοράς της FCA GREECE ανήλθε στο ποσό των 65.150.000 ευρώ, με πιθανότητα μικρής αναπροσαρμογής με βάση τους όρους του Συμφωνητικού Μεταβίβασης Μετοχών. Η συμμετοχή της Autohellas ανέρχεται σε ποσοστό 51% και συνεπώς κατέβαλε το ποσό των 33.226.500 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είχε αποκαλύψει το Carandmotor.gr η Autohellas, μέσω της εταιρείας ORNOS που έχει από κοινού ιδρύσει με την Samelet Motors, ολοκλήρωσε την εξαγορά από την εταιρεία «FCA ITALY S.p.A.» του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με την Επωνυμία «FCA GREECE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ», που αποτελεί τον εισαγωγέα και γενικό διανομέα των μαρκών Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional και Jeep στην ελληνική αγορά.

Ωστόσο η εταιρεία ΟΡΝΟΣ θα μετονομαστεί και δεν θα είναι εκείνη που θα «τρέξει» επιχειρηματικά τη νέα εισαγωγική εταιρεία διανομής των μαρκών Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional και Jeep στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με σχετική χρηματιστηριακή ανακοίνωση, οι όμιλοι Autohellas και Samelet θα βασιστούν στην υψηλή τους τεχνογνωσία και εμπειρία αλλά και θα αξιοποιήσουν το δυναμικό των στελεχών της FCA Greece και του δικτύου των μαρκών αυτών στη χώρα ώστε να εξασφαλίσουν τη συνέχιση των υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους πελάτες τους αλλά και να αναπτύξουν περαιτέρω τη συνολική διείσδυση των μαρκών που αναλαμβάνουν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τις νέες μάρκες ο όμιλος Βασιλάκη ισχυροποιείται περαιτέρω στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου και επίσης αποτελεί το μοναδικό όμιλο στην χώρα μας ο οποίος διαθέτει μηδενικό δανεισμό στις μάρκες που εκπροσωπεί ενώ η ο τζίρος του ομίλου μόνο από τα αυτοκίνητα είναι πολύ πιθανό να ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ!

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ