Πόσο έχουν μεγαλώσει τα αυτοκίνητα σήμερα; Δείτε την εντυπωσιακή αλλαγή

πόσο έχουν μεγαλώσει τα αυτοκίνητα

Τα αυτοκίνητα έχουν μεγαλώσει σημαντικά σε μέγεθος τις τελευταίες δεκαετίες και μια νέα ιστοσελίδα μας δείχνει εύκολα και γρήγορα τις μεγάλες διαφορές που έχουν τα νέα με τα παλιότερα μοντέλα.

Οι καιροί αλλάζουν και μαζί με αυτούς αλλάζουν και πολλά πράγματα που κάποτε θεωρούνταν δεδομένα, όπως είναι στην προκειμένη περίπτωση το μέγεθος των αυτοκινήτων.

Έτσι, αυτοκίνητα προ 30 ετών που άνηκαν για παράδειγμα στην άκρως δημοφιλή μικρομεσαία κατηγορία, αν παράγονταν σήμερα, θα θεωρούνταν μοντέλα της αμέσως προηγούμενης, μικρής κατηγορίας. Σε γενικές γραμμές όλες οι κατηγορίες αυτοκινήτων και επί ευρωπαϊκού εδάφους έχουν «κερδίσει» σε σχέση με το παρελθόν ένα νούμερο, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για όλους εκείνους που θέλουν να δουν πόσο έχουν μεγαλώσει τα αυτοκίνητα τα τελευταία χρόνια, στο Διαδίκτυο υπάρχει πλέον ένας νέος ιστότοπος, που δίνει απλόχερα αυτή τη δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ αυτοκινήτων που ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες αλλά και διαφορετικών γενεών του ίδιου μοντέλου.

Ο νέος ιστότοπος που προσφέρει αυτή τη δυνατότητα ονομάζεται «carsized.com» και δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να φέρει σε απευθείας αντιπαράθεση δύο μοντέλα μεταξύ τους και να ανακαλύψει από πρώτο χέρι τις μεταξύ τους διαφορές τόσο φωτογραφικά όσο και αναφορικά με τα νούμερα που τα χωρίζουν.

Ο χρήστης μπορεί να αντιπαραθέσει μοντέλα από την ίδια κατηγορία, τα οποία ανήκουν σε διαφορετικές εποχές, αλλά και αυτοκίνητα που ανήκουν σε διαφορετικές μεταξύ τους κατηγορίες και να περάσει... ατελείωτες ώρες ευχάριστης εκπαίδευσης καταλήγοντας σε χρήσιμα συμπεράσματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαρακτηριστικό παράδειγμα σύγκρισης στο carsized.com είναι αυτό μεταξύ της Hatchback έκδοσης της όγδοης γενιάς της Toyota Corolla και της 12ης που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή.

Όπως μπορείτε να δείτε και εσείς στις εικόνες που σας παραθέτουμε, έναντι του μικρομεσαίου hatchback από τα μέσα τις 10ετίας του '90, η τελευταία γενιά της Toyota Corolla έχει μεγαλώσει σε μήκος κατά 279 χιλιοστά με την 8η γενιά να φτάνει στα 4.100 και την τελευταία 4.379 χλστ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, η τελευταία γενιά του best seller της Toyota έχει κερδίσει 100 χλστ. σε πλάτος και φτάνει στα 179 χλστ., αλλά και 50 χλστ. σε ύψος, το οποίο βρίσκεται στα 1.435 χλστ. Τέλος, το μεταξόνιο της παρουσιάζεται επίσης σημαντικά μεγαλύτερο και από τα 2.465 χλστ. της 8η γενιάς έχει αυξηθεί στα 2.640 χλστ.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ