Με πόσες μπαταρίες τηλεκοντρόλ βάζω μπροστά έναν κινητήρα; (video)

Με πόσες μπαταρίες τηλεκοντρόλ μπορώ να βάλω μπροστά έναν κινητήρα

Αν και προορίζονται για εντελώς διαφορετικό σκοπό οι μπαταρίες που χρησιμοποιούμε στα τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης θα μπορούσαν να βρουν χρήση και στο αυτοκίνητο.

Οι μπαταρίες μεγέθους AA έχουν παρουσία στην συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών αι συνήθως χρησιμοποιούνται για να τροφοδοτήσουν με ηλεκτρική ενέργεια συσκευές όπως είναι το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης ή ένας μικρός φακός.

Τι γίνεται όμως αν χρησιμοποιήσει κανείς αυτού του τύπου μπαταρίες για έναν σκοπό που δεν έχουν σχεδιαστεί; Στην προκειμένη περίπτωση οι συντελεστές του ρώσικου καναλιού «Garage 54» στο Youtube αποφάσισαν να πειραματιστούν με ένα αυτοκίνητο και να εξακριβώσουν αν μπορούν να θέσουν τον κινητήρα του σε λειτουργία χρησιμοποιώντας μπαταρίες AA.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να πετύχουν τον σκοπό τους, οι άνθρωποι του «Garage 54» πήραν μια χρησιμοποιημένη μπαταρία αυτοκινήτου, αφαίρεσαν τα «εντόσθιά» και κράτησαν μόνο το κέλυφός της και τους πόλους. Έπειτα τοποθέτησαν εσωτερικά στα άκρα της τέσσερεις συνολικά πλάκες χαλκού και έβαλαν τις μπαταρίες εν σειρά για να αυξηθεί η τάση τους και να φτάσει από το 1,5 στα 12 περίπου Volt. Αυτή είναι και η τάση της «παραδοσιακής» μπαταρίας μολύβδου ενός αυτοκινήτου.

Έπειτα Οι Ρώσοι επιχείρησαν να τροφοδοτήσουν μια μίζα αυτοκινήτου προσθέτοντας κάθε φορά περισσότερες μικρές μπαταρίες στο σύνολο για να ανακαλύψουν ποιος είναι ο μικρότερος δυνατός αριθμός που θα χρειαστεί ώστε να γυρίσει η μίζα. Στο τέλος, οι Ρώσοι τοποθέτησαν τη «νέου τύπου» μπαταρία που δημιούργησαν στο μηχανοστάσιο ενός Lada, όπως και τη μίζα που χρησιμοποίησαν αρχικά για το πείραμά τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε την προσπάθεια των Ρώσων στο video που ακολουθεί και ανακαλύψτε αν τελικά κατάφεραν να θέσουν σε λειτουργία έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης με την χρήση μπαταριών AA. Σίγουρα πρόκειται για ένα πείραμα ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος, χωρίς ίσως πρακτική εφαρμογή, το οποίο ωστόσο θα εκτιμήσουν δεόντως οι φίλοι των τεσσάρων τροχών που έχουν την περιέργεια στο αίμα τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ