Πόσα χρήματα κερδίζω τον χρόνο οδηγώντας το Ford Kuga PHEV;

Ford Kuga PHEV 1

Το δημοφιλές επαναφορτιζόμενο υβριδικό SUV της Ford συνδυάζει τις επιδόσεις με το προσεγμένο κόστος χρήσης, ενώ παράλληλα προσφέρεται με 3 χρόνια δωρεάν συντήρηση, 5 χρόνια εγγύηση και προνομιακό επιτόκιο.

Το Ford Kuga είναι ένα πολυτάλαντο SUV και όχι άδικα συνεχίζει να κερδίζει την εμπιστοσύνη των πελατών, προτάσσοντας μία από τις πιο ολοκληρωμένες γκάμες εκδόσεων, σε συνδυασμό με μοναδικά πλεονεκτήματα και αρετές σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Ford Kuga PHEV 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξιοποιώντας τα καλύτερα στοιχεία δύο διαφορετικών κόσμων, το Ford Kuga Plug-in Hybrid είναι ένα SUV με premium χαρακτήρα που συνδυάζει ιδανικά την αυτονομία και ελευθερία κίνησης που παραδοσιακά προσφέρει ένας κινητήρας εσωτερικής καύσης με την απόδοση, τις μηδενικές εκπομπές ρύπων και την αθόρυβη λειτουργία ενός ηλεκτροκινητήρα.

Η τεχνολογικά προηγμένη αρχιτεκτονική του συστήματος κίνησης του Kuga Plug-in Hybrid συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων που λειτουργεί σύμφωνα με τον κύκλο Atkinson, ηλεκτροκινητήρα και γεννήτρια, καθώς και μπαταρία ιόντων λιθίου 14,4 kWh, με τη μέγιστη απόδοση να ανέρχεται στους 225 ίππους.

Ford Kuga PHEV 3

Το Kuga Plug-In Hybrid προσφέρει - με βάση το αυστηρό πρωτόκολλο WLTP - μέση κατανάλωση 1,2 λτ./100 χλμ., εκπομπές CO2 32 γρ./χλμ. και ηλεκτρική αυτονομία για 56 χιλιόμετρα.

Η μπαταρία μπορεί να φορτίζεται μέσω μιας υποδοχής φόρτισης στο εμπρός αριστερό φτερό. Επίσης, η τελευταία φορτίζεται και εν κινήσει μέσω της τεχνολογίας αναγεννητικής πέδησης που ανακτά την κινητική ενέργεια η οποία συνήθως χάνεται στο φρενάρισμα. Μία πλήρης φόρτιση της μπαταρίας από εξωτερική ηλεκτρική παροχή 230-volt ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 6 ώρες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ford Kuga PHEV 4

Για να γίνει «χειροπιαστή» η οικονομία που προσφέρει το Kuga PHEV στην τσέπη του οδηγού του, η Ford μας δίνει την δυνατότητα μέσω του εργαλείου υπολογισμού που διαθέτει στην ιστοσελίδα της να δούμε πόσα ευρώ κερδίζουμε με την σωστή χρήση του υβριδικού συστήματος κίνησης του Kuga, σε σχέση με ένα μοντέλο που καταναλώνει αποκλειστικά βενζίνη ή πετρέλαιο.

Αναλυτικότερα, με ετήσια χρήση 15.000 χλμ. και καθημερινή φόρτιση της μπαταρίας στο σπίτι με κόστος kWh τα 0,18 ευρώ, το Ford Kuga PHEV θα εξοικονομήσει 1.301,40 ευρώ σε σχέση με ένα αντίστοιχο πετρελαιοκίνητο που καταναλώνει 6,5 λτ./100 χλμ. (1,796 ευρώ το λίτρο πετρελαίου). Σε περίπτωση σύγκρισης με βενζινοκίνητο μοντέλο που καταναλώνει 8 λτ./100 χλμ. και έχει τιμή λίτρου τα 1,85 ευρώ, το οικονομικό κέρδος που προσφέρει το επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα του Kuga στο οδηγό του ανεβαίνει ακόμα πιο πολύ και φτάνει τα 1.766,40 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ford Kuga PHEV 6

Τέλος, οι υποψήφιοι αγοραστές του Ford Kuga Plug-in Hybrid μπορούν να το αποκτήσουν με χρηματοδότηση που περιλαμβάνει επιτόκιο 2,99% (πλέον εισφοράς 0,6%), δωρεάν συντήρηση για 3 χρόνια και εγγύηση μηχανικών μερών Ford Protect για 5 χρόνια ή 100.000 χλμ.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ