Πόσα αυτοκίνητα μπορεί να μεταφέρει το μεγαλύτερο ιστιοφόρο στον κόσμο;

oceanbird

Αυτή τη στιγμή ο τομέας των ακτοπλοϊκών μεταφορών οχημάτων είναι απαρχαιωμένος, όμως δεν αποκλείεται στο άμεσο μέλλον η τεχνολογία σε κάθε της μορφή να φέρει πολύ σημαντικές αλλαγές και σε αυτό το κομμάτι.

Κάπου εδώ θα μπει στο παιχνίδι η Wallenius Marine. Πρόκειται για μία Σουηδική εταιρεία που πριν από ένα χρόνο ανακοίνωσε το φιλόδοξο πλάνο δημιουργίας ενός πλοίου που θα αλλάξει τα δεδομένα, κινούμενο με τη βοήθεια του ανέμου.

Πιστή στο αρχικό χρονοδιάγραμμα, αποκάλυψε το πλάνο του Oceanbird. Στο project αυτό συνεργάζεται με την Alfa Laval για τη δημιουργία και εξέλιξη ενός επαναστατικού συστήματος πρόωσης που θα βασίζεται στην αιολική ενέργεια, το οποίο θα ενσωματωθεί στο Oceanbird και στην πορεία θα επεκταθεί σε κάθε είδους πλεούμενο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είναι εμφανές από τις πρώτες ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες, το φουτουριστικού σχεδιασμού μεταφορικό πλοίο θα τραβάει τα βλέμματα και με την εμφάνισή του. Με μήκος 200 μέτρα, πλάτος στα 40 αλλά ύψος που με τα κινούμενα κατάρτια θα ανεβαίνει στα 105 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας – αριθμός που θα το καταστήσει κι ως το ψηλότερο πλοίο στον κόσμο.

oceanbird ιστιοφόρο

Ωστόσο, τα εντυπωσιακά στοιχεία δεν περιορίζονται εκεί. Θεωρητικά, η αιολική ενέργεια θα του επιτρέπει να διασχίσει τον Ατλαντικό μέσα σε 12 ημέρες, με το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του ταξιδιού να μειώνεται κατά το συγκλονιστικό 90%! Κι αυτό, με πλήρες φορτίο που θα αγγίζει τα 7.000 οχήματα!

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι αντί των 40 τόνων καυσίμου ανά ημέρα που καταναλώνει ένα συμβατικό φορτηγό πλοίο αυτού του μεγέθους, το Ocean Bird θα καταναλώνει μόλις 4 τόνους, περιορίζοντας τους εκλυόμενους ρύπους στους 12 τόνους διοξειδίου του άνθρακα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ