Πώς θα καταλάβετε αν ένα βενζινάδικο είναι πάνω στην εθνική οδό ή σε παράδρομο

Highway Gas Station

Όλοι έχουμε βρεθεί σε καταστάσεις άμεσης ανάγκης για ένα βενζινάδικο στην εθνική οδό. Πώς, όμως, μπορούμε να καταλάβουμε από τις ταμπέλες αν αυτό βρίσκεται πάνω στο δρόμο, ή σε μια επαρχική οδό;

Σε πολλές περιπτώσεις, όταν χρειαζόμαστε άμεσα καύσιμα, έχει χρειαστεί να εγκαταλείψουμε την εθνική οδό και να καλύψουμε αρρκετά χιλιόμετρα μέχρι να φτάσουμε στο βενζινάδικο για το οποίο μας πληροφορούσαν οι ταμπέλες που βλέπαμε στον αυτοκινητόδρομο. Όμως, υπάρχουν αρκετά κόλπα για να καταλαβαίνουμε αν το βενζινάδικο βρίσκεται πάνω στην εθνική, ή σε κάποιο μακρινό επαρχιακό δρόμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρώτο κόλπο είναι να δίνουμε προσοχή στη συχνότητα με την οποία εμφανίζονται οι ταμπέλες του βενζινάδικου στην εθνική οδό. Συνήθως, η πρώτη ταμπέλα εμφανίζεται ένα χιλιόμετρο πριν το βενζινάδικο. Σε αυτή την περίπτωση συνήθως ακολουθεί κι άλλη μία ταμπέλα των 500 μέτρων, συνεπώς τότε μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ο σταθμός ανεφοδιασμού είναι πάνω στην εθνική.

Αν, τώρα, οι ταμπέλες του βενζινάδικου είναι τοποθετημένες 750 ή 250 μέτρα πριν από μια έξοδο της εθνικής, τότε κατά πάσα πιθανότητα το βενζινάδικο βρίσκεται σε έναν επαρχιακό δρόμο. Και δεν υπάρχει, συνήθως, καμία ένδειξη για τα χιλιόμετρα που μετά την έξοδο θα πρέπει να καλύψουμε για να φτάσουμε σε αυτό.

Ένα δεύτερο κόλπο είναι να δίνουμε προσοχή στα χρώματα των ταμπελών που πληροφορούν για την ύπαρξη βενζινάδικου μπροστά μας. Όπως η μπλε ταμπέλα πριν από μια έξοδο μας πληροφορεί για τον κόμβο με μια άλλη εθνική οδό και η λευκή ταμπέλα για την έξοδο σε έναν επαρχιακό δρόμο, κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τις ταμπέλες για τα βενζινάδικα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν η ταμπέλα για την έξοδο σε βενζινάδικο είναι μπλε, τότε θα το βρείτε πάνω στην εθνική οδό. Αν η ταμπέλα είναι πράσινη ή λευκή, τότε θα χρειαστεί να βγείτε από τον αυτοκινητόδρομο και να καλύψετε μια απροσδιόριστη απόσταση μέχρι να φτάσετε σε αυτό.

Βεβαίως, στην εποχή μας, με τις τεχνολογίες της πλοήγησης και των smartphones, είναι εύκολο να εντοπίσει κανείς τις ακριβείς τοποθεσίες των σημείων ανεφοδιασμού. Και ακόμα και να συγκρίνει τις τιμές των καυσίμων σε καθένα από αυτά. Όμως, οι παραπάνω ενδείξεις στην εθνική μπορούν να μας βοηθήσουν αν οδηγούμε μόνοι και δεν έχουμε τη δυνατότητα να ψάξουμε το smartphone εν κινήσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ