Πώς η Τουρκία αλλάζει τις πινακίδες των αυτοκινήτων - Ποια νέα εφαρμογή έχουν

Το ηλεκτρικό SUV της Togg

Σε δραστικές λύσεις προχωρά η τουρκική κυβέρνηση ώστε να περιορίσει την έκδοση και τη χρήση πλαστών στοιχείων κυκλοφορίας.

Για πρώτη φορά, λοιπόν, στη γειτονική χώρα έγινε υποχρεωτική η ενσωμάτωση ενός QR code στις πινακίδες κυκλοφορίας που εκδίδονται από την 1η Ιανουαρίου 2024, ως πρόσθετο στοιχείο αυθεντικότητας.

qr code
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το QR code δεν πρόκειται να αντικαταστήσει κάποια από τα ήδη υπάρχοντα στοιχεία -αριθμητικά ή μη- καθώς θα βρίσκεται τοποθετημένο ανάμεσα στους αριθμούς και τα γράμματα που φέρουν οι πινακίδες κυκλοφορίας στην Τουρκία.

Πέρα από την καταπολέμηση του φαινομένου της πλαστογράφησης, το QR code θα επιτρέψει στις αστυνομικές αρχές να αποκτήσει άμεση πρόσβαση στο ιστορικό ενός οχήματος, καθιστώντας έτσι πιο γρήγορο και πιο αποτελεσματικό τον έλεγχο.

 Πινακίδες Τουρκίας
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εφαρμογή του μέτρου ξεκίνησε από συγκεκριμένες επαρχίες και πρόκειται να επεκταθεί σε όλη την τουρκική επικράτεια και αφορά μόνο τις νέες πινακίδες. Οι ιδιοκτήτες των οχήματα που φέρουν τον παλαιό τύπο πινακίδων δεν υποχρεούνται να προβούν σε αντικατάσταση, παρά μόνο στην περίπτωση πώλησης του οχήματος, στην οποία ούτως ή άλλως εκδίδεται νέος αριθμός κυκλοφορίας.

Η Τουρκία γίνεται μία από τις πρώτες χώρες σε ολόκληρο τον πλανήτη που υιοθετεί το QR code στις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων, παρά το γεγονός ότι και άλλα κράτη εξετάζουν τη λήψη αντίστοιχων μέτρων.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ