Εντυπωσιακό βίντεο: Δείτε πώς προχωρούν τα έργα στη Διώρυγα της Κορίνθου

Διώρυγα Κορίνθου

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης στη Διώρυγα της Κορίνθου ώστε να «ανοίξει» πριν το καλοκαίρι.

Συνεχίζονται τα έργα αποκατάστασης στη Διώρυγα της Κορίνθου, η οποία θα είναι και πάλι διαθέσιμη για τη ναυσιπλοΐα από την 1η Μαρτίου του 2024, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία που τη διαχειρίζεται.

Προ ολίγων ημερών, πραγματοποιήθηκαν ελεγχόμενες τεχνητές κατακρημνίσεις με στόχο την απομάκρυνση των χωμάτων και των βράχων που είναι επισφαλή, και έτσι και αλλιώς πρόκειται να πέσουν.

Παράλληλα, ετοιμάζονται να γίνουν και άλλα έργα στον χώρο, ώστε τα επόμενα χρόνια να επέλθει ριζικός εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση όλης της περιοχής.

Οι εργασίες είχαν διακοπεί από την 1η Ιουνίου 2023 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου λόγω της τουριστικής περιόδου, και ξεκίνησαν πάλι στις αρχές Οκτωβρίου μπαίνοντας στο τελικό στάδιο ώστε η Διώρυγα να επανέλθει σε κανονική λειτουργία ενόψει του καλοκαιριού του 2024.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διώρυγα της Κορίνθου
Πηγή φωτογραφίας: n.p. production

Οι κατασκευαστικές παρεμβάσεις και έργων στήριξης στη Διώρυγα κρίθηκαν αναγκαίες μετά από σειρά κατολισθήσεων. Την εκπόνηση του έργου «Μελέτη και κατασκευή του έργου αποκατάστασης ζημιών στα πρανή της Διώρυγας Κορίνθου», προϋπολογισμού 34 εκατ. ευρώ ανέλαβε η ΑΚΤΩΡ (IΝΤΡΑΚΑΤ), τον Δεκέμβριο του 2021.

Η Διώρυγα της Κορίνθου είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα της σύγχρονης Ελλάδας, που διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο για το εμπόριο της Μεσογείου.

Το συνολικό μήκος της Διώρυγας ανέρχεται στα 6.343 μέτρα, εκ των οποίων τα 540 μέτρα καταλαμβάνουν οι προλιμένες Ισθμίας και Ποσειδωνίας. Η αφετηρία μετρήσεως βρίσκεται στον άξονα της Διώρυγας σε σταθερό σημείο 83 μέτρα από τους λιμενοβραχίονες Ποσειδωνίας και τελειώνει σε σημείο του άξονα 40 μέτρα από το λιμενοβραχίονα Ισθμίας.

Ακολουθούν εντυπωσιακά πλάνα από το κανάλι του Youtube n.p. production

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ