Έτσι θα πέσει η τιμή της βενζίνης -Η πρόταση που λύνει άμεσα το πρόβλημα όλων των οδηγών

Πρατήριο βενζίνης

Ως ανάχωμα στην άνοδο των τιμών των καυσίμων μπορεί να λειτουργήσει το μέτρο που προτείνει ο βρετανικός πετρελαϊκός κολοσσός της BP.

Στα ύψη έχουν οι εδραιωθεί οι τιμές των καυσίμων στη χώρα μας, με τους οδηγούς να βλέπουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς τους να εκτροχιάζονται.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία (29/8) του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων, η τιμή της 95άρας βενζίνης ανέρχεται σε 1,993 ευρώ/λίτρο, όταν το diesel κίνησης φτάνει τα 1,763 ευρώ/λίτρο.

Φυσικά, οι ανατιμήσεις στα καύσιμα δεν είναι ένα αμιγώς ελληνικό φαινόμενο, μιας και έχει πλήξει και άλλες περιοχές του πλανήτη, με αποτέλεσμα να έχουν φουντώσει οι συζητήσεις για το πώς μπορεί να ανακουφιστούν οι καταναλωτές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο του συνεδρίου B20, ο Διευθύνων Σύμβουλος του βρετανικού πετρελαϊκού κολοσσού BP, Bernard Looney, πρότεινε να αυξηθεί η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου σε παγκόσμιο επίπεδο, μιας και τα μεγαλύτερα αποθέματα θα σηματοδοτήσουν το τέλος της εκρηκτικής ανόδου των τιμών.

Σημειώνεται ότι στην αύξηση των τιμών του πετρελαίου έχουν λειτουργήσει οι διαδοχικές μειώσεις στην παραγωγή των χωρών του ΟΠΕΚ+, κυρίως της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας.

BP πετρέλαιο

Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα στον πλανήτη ώστε, παράλληλα με την αύξηση παραγωγής πετρελαίου, να γίνουν επενδύσεις στην «πράσινη» μετάβαση για την καταπολέμηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

«Πρέπει να κάνουμε και τα δύο. Πρέπει να επενδύσουμε στο υφιστάμενο ενεργειακό σύστημα με υπευθυνότητα και την ίδια ώρα στην επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

παραγωγή πετρελαίου
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόσθεσε δε ότι η BP θα επενδύσει το 40% του κεφαλαίου της σε έργα ενεργειακής μετάβασης μέχρι τα μέσα της τρέχουσας δεκαετίας, και το 50% μέχρι το τέλος της. «Θα επενδύσουμε ένα ποσό που κυμαίνεται μεταξύ 55 και 65 δισ. δολαρίων μέσα σε αυτή τη δεκαετία σε πρότζεκτ που θα επιταχύνουν την ενεργειακή μετάβαση.

Η BP, επενδύοντας σε ενεργειακά έργα στην Ινδία, σε συνεργασία με την εταιρεία Reliance Industries Ltd, έχει εγκατατήσει περίπου 3.000 σημεία φόρτισης, όταν τον Ιανουάριο ο αριθμός αυτός περιοριζόταν σε 750. Παράλληλα, οι δυο τους έχουν εγκαταστήσει έως και 300 σταθμούς ανταλλαγής μπαταριών.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον επικεφαλής της BP, οι τιμές του φυσικού αερίου το περασμένο έτος σε παγκόσιο επίπεδο επταπλαστιάστηκαν, μιας και το 3% των παγκοσμίων προμηθειών φυσικού αερίου επλήγη από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ