Πώς μπορώ να αποκτήσω ένα στρατιωτικό όχημα με 1.000 ευρώ;

Mercedes G Wagen

Με το σκοτεινό πέπλο του πολέμου να απλώνεται πάνω από την ευρωπαϊκή ήπειρο, τα στρατιωτικά οχήματα επιστρέφουν, για τον λάθος λόγο, στο προσκήνιο της επικαιρότητας.

Τα στρατιωτικά οχήματα αποτελούν μια πολύ ειδική κατηγορία τετράτροχων, όχι μόνον γιατί έχουν κατασκευαστεί ώστε να υπηρετήσουν έναν πολύ συγκεκριμένο σκοπό αλλά γιατί απευθύνονται σε ένα πολύ διαφορετικό κοινό.

Ένα εξαιρετικά πιστό κοινό, το οποίο προσεγγίζει ένα στρατιωτικό όχημα από μια διαφορετική σκοπιά, αδιαφορώντας τις περισσότερες φορές για την επιχειρησιακή ετοιμότητά του ή την αποτελεσματικότητά του στο πεδίο της μάχης και εστιάζοντας στην ιστορικότητα και την αυθεντικότητά του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τις περισσότερες φορές, λοιπόν, έχουμε να κάνουμε με οχήματα τα οποία έχουν παροπλιστεί, διεκδικώντας μια θέση στη φωτεινή -αυτή τη φορά- πλευρά του φεγγαριού, ως ιστορικά οχήματα.

Κατά αυτόν τον τρόπο, λοιπόν, και από τη στιγμή που πληρούνται τα ηλικιακά και όχι μόνον κριτήρια, ένα στρατιωτικό όχημα μπορεί ακόμα και να εισαχθεί στην Ελλάδα, χωρίς φυσικά να ταξινομηθεί -αυτό ούτως ή άλλως δεν μπορεί να συμβεί- και χωρίς ο ιδιοκτήτης του να καταβάλλει το ποσό που υπό άλλες συνθήκες θα προέκυπτε από τον εκτελωνισμό ενός αυτοκινήτου.

Οι περιορισμοί που προκύπτουν, από τη στιγμή της εισαγωγής ενός στρατιωτικού οχήματος στην Ελλάδα είναι εκείνοι που διέπουν την κυκλοφορία ενός ιστορικού αυτοκινήτου στη χώρα μας, το οποίο έχει πιστοποιηθεί από τους αρμόδιους φορείς και έχει αποκτήσει την κατά εξαίρεση άδεια κυκλοφορίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ό,τι αφορά στο κόστος απόκτησης ενός παροπλισμένου στρατιωτικού οχήματος, οι τιμές που μπορεί να βρει κανείς στις μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης ποικίλουν και είναι ανάλογες του τύπου και της κατάστασης του οχήματος.

Ξεκινώντας από το DAF του 1957, το οποίο δημοπρατείται στην Ολλανδία με τιμή εκκίνησης τα 1.000 ευρώ, φτάνουμε στα 112.850 ευρώ ενός Humvee, το οποίο εντοπίσαμε στη Γερμανία και ειδικότερα στην πόλη του Αμβούργου σε εξαιρετική κατάσταση.

Mercedes G-Wagen και Jeep Willys αποτελούν δύο εξαιρετικά δημοφιλείς επιλογές όχι μόνον στις τάξεις των Ελλήνων συλλεκτών αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, με τις τιμές στην πρώτη περίπτωση να ξεκινούν κάτω από τα 10.000 ευρώ και στη δεύτερη από τα 9.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν, τα στρατιωτικά οχήματα βρίσκονταν συχνά-πυκνά στις λίστες με τα προς δημοπράτηση οχήματα του ΟΔΔΥ, στον οποίο κατέληγαν μετά το τέλος της… θητείας τους στον Ελληνικό Στρατό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ