Ποιο κουμπί κρύβεται στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου και μπορεί να σου σώσει τη ζωή

Χώρος αποσκευών αυτοκινήτου

Σωτήριο μπορεί να αποδειχθεί το κουμπί που κρύβεται στο χώρο αποσκευών ενός αυτοκινήτου, σε περίπτωση που υπάρχει άμεση ανάγκη για εγκατάλειψη του οχήματος. Δείτε πως μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε.

Όσο κανείς συμβιώνει με το καινούργιο του αυτοκίνητο τόσο καλύτερα «γνωρίζεται» μαζί του, ανακαλύπτοντας όλο και περισσότερα χαρακτηριστικά του.Υπάρχουν, ωστόσο, και κάποιες λειτουργίες που όσο μεγάλος και αν είναι ο χρόνος συμβίωσης με το ΙΧ του, αυτές παραμένουν άγνωστες στον ιδιοκτήτη του.

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί ένα κουμπί στον πίσω χώρο της καμπίνας, το οποίο μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο σε περίπτωση που εμπλακούμε σε ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Ειδικότερα, σκεφτείτε να έχετε εμπλακεί σε ένα (απευκταίο) δυσάρεστο οδικό συμβάν, το αυτοκίνητό σας έχει αρχίσει να τυλίγεται στις φλόγες και οι πόρτες και τα παράθυρα δεν λειτουργούν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
πορτμπαγκάζ αυτοκινήτου

Σανίδα σωτηρίας υπό αυτές τις συνθήκες έρχεται να προσφέρει το κουμπί στον πίσω χώρο της καμπίνας των περισσότερων σύγχρονων μοντέλων, που θα σας παρέχει την πολυπόθητη δίοδο διαφυγής. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να καταφύγετε στα πίσω καθίσματα, τα οποία πρέπει να ρίξετε προς τα εμπρός.

Στη συνέχεια πρέπει να «τρυπώσετε» στον χώρο των αποσκευών και να αναζητήσετε ένα κουμπί στη βάση της πόρτας του πορτμπαγκάζ. Το κουμπί είναι κρυμμένο κάτω από ένα καπάκι, το οποίο πρέπει να αφαιρέσετε. Με το πάτημα του μπουτόν η θύρα του πορτμπαγκάζ θα ανοίξει, παρέχοντάς σας τη δυνατότητα να εξέλθετε από το όχημα.

Ιδιαίτερα κατατοπιστικό για το πώς πρέπει να δράσετε είναι ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε στο Tik Tok και μπορείτε να το δείτε παρακάτω.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με δεδομένο ότι τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν ένα ιδιαίτερα σύνηθες φαινόμενο, κάθε οδηγός πρέπει να γνωρίζει κάθε χαρακτηριστικό του οχήματός του που μπορεί να του σώσει τη ζωή.

Στο πλαίσιο αυτό, καλό είναι να διαβάζουμε αναλυτικά το εγχειρίδιο χρήσης του αυτοκινήτου μας, όπου αναγράφεται κάθε λειτουργία του ΙΧ μας.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ