Πώς μπορείς να έχεις το δίπλωμα στο κινητό σου;

Δίπλωμα οδήγησης

Σε μια κίνηση που εντάσσεται στη γενικότερη ψηφιοποίηση όλων των διαδικασιών της καθημερινότητάς μας, η Apple ανακοίνωσε ότι οι κάτοχοι των τηλεφώνων της μπορούν πλέον να «ανεβάσουν» το δίπλωμα οδήγησής τους στο κινητό.

Η δυνατότητα αυτή ξεκίνησε χθες από τις Η.Π.Α. και είναι σε ισχύ ήδη στις πολιτείες της Αριζόνα και της Τζόρτζια, ενώ θα ακολουθήσουν και το Κονέκτικατ, η Άιοβα, το Κεντάκι, το Μέριλαντ, η Οκλαχόμα και η Γιούτα.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, ο χρήστης θα μπορεί να «ανεβάσει» το δίπλωμα οδήγησής του αλλά και την ταυτότητά του στο Apple Wallet και στη συνέχεια να το επιδεικνύει οποτεδήποτε χρειαστεί.

Παράλληλα, η Apple δίνει πλέον τη δυνατότητα και στους ταξιδιώτες που ταξιδεύουν αεροπορικώς σε πτήσεις εσωτερικού των Η.Π.Α., να μπορούν να επιβιβαστούν επιδεικνύοντας ψηφιακά την ταυτότητά τους μέσω του Apple Wallet.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Apple ID

Για να «ανεβάσει» το δίπλωμα οδήγησης στο κινητό του, ο ιδιοκτήτης μπορεί απλώς να φωτογραφίσει την κάρτα και παράλληλα, να πάρει μια φωτογραφία «selfie» (τον εαυτό του) που θα πρέπει σε οποιονδήποτε έλεγχο να τη δείχνει στις αρχές μαζί με το δίπλωμα.

Για να αποφευχθεί μάλιστα η περίπτωση να ανεβάσει κάποιος ψεύτικη φωτογραφία, υπάρχει μια ολόκληρη διαδικασία κινήσεων του προσώπου και του κεφαλιού που πρέπει να γίνουν κατά το set-up στο κινητό, η οποία εξασφαλίζει ότι δεν θα συμβεί οτιδήποτε μεμπτό.

Πάντα κατά την Apple, ο χρήστης στον έλεγχο δεν θα χρειαστεί να δώσει το κινητό του, ούτε καν να το ξεκλειδώσει, αφού θα χρησιμοποιείται ένα ειδικό «σκάνερ» για να «διαβάσει» το δίπλωμα ή την ταυτότητα. Αν τέλος, κάποιος χάσει το κινητό του, μέσω του Find My app θα μπορεί είτε να το κλειδώσει από απόσταση, είτε ακόμη και να σβήσει όλες τις πληροφορίες από τη συσκευή του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Apple ID

Όπως προείπαμε, από χθες ισχύει αυτή η δυνατότητα στις 2 πρώτες πολιτείες των Η.Π.Α., ωστόσο μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί επίσημα πότε θα είναι έτοιμη όλη η απαιτούμενη υποδομή των αρχών. Οι χρήστες του Apple Watch θα μπορούν και αυτοί να επιδεικνύουν το δίπλωμα οδήγησης και την ταυτότητα μέσω του ρολογιού τους.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό το πότε η δυνατότητα αυτή θα επεκταθεί και στην Ευρώπη ή στη χώρα μας, αν και πάντως είναι σίγουρο ότι αυτό δεν θα αργήσει να συμβεί.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ