Πώς μπορεί ο πίσω επιβάτης να σε σκοτώσει αν δεν φοράει ζώνη ασφαλείας; (video)

Πίσω επιβάτης

Δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος που να αμφισβητεί τη σημασία που έχει η ζώνη ασφάλειας για τη ζωή του, κάτι που φυσικά ισχύει και για τους πίσω επιβαίνοντες.

Ως το βασικότερο συστατικό και μέρος του ευρύτερου «συστήματος ασφάλειας» που είναι το ίδιο μας το αυτοκίνητο, η αξία της ζώνης ασφάλειας στην προστασία των επιβατών ενός οχήματος είναι πραγματικά ανυπολόγιστη και η χρήση της επιβεβλημένη.

Και στη χώρα μας η χρήση ζώνης ασφάλειας είναι υποχρεωτική από όλους εκείνους που βρίσκονται στην καμπίνα ενός αυτοκινήτου, είτε μιλάμε για τον οδηγό και τον συνοδηγό, είτε για εκείνους που κάθονται στο πίσω κάθισμα.

Ο νόμος παρουσιάζεται αυστηρός και με τους υπόλοιπους επιβαίνοντες καθώς στην περίπτωση μη χρήσης ζώνης ασφάλειας έκαστος τιμωρείται και καλείται να πληρώσει διοικητικό πρόστιμο ύψους εκατό (100) ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό που ίσως δεν υπολογίζουν όσοι κάθονται στο πίσω κάθισμα και δεν χρησιμοποιούν τη ζώνη ασφάλειας είναι οι επιπτώσεις που θα έχουν οι ίδιοι σε εκείνους που βρίσκονται στα μπροστινά καθίσματα στην περίπτωση μιας σύγκρουσης. Πέρα από τον σίγουρο τραυματισμό για τους ίδιους, οι επιβάτες των πίσω καθισμάτων που δεν χρησιμοποιούν ζώνη γίνονται επί της ουσίας «φονικά όπλα» για τους εμπρός.

Στα videos που ακολουθούν μπορείτε να δείτε με τα μάτια σας τις τραγικές συνέπειες που μπορεί να έχει η μη χρήση ζώνης αυτών που κάθονται στο πίσω κάθισμα, τόσο για τους ίδιους όσο και για τον οδηγό και τον συνοδηγό του αυτοκινήτου.

Μάλιστα, εκτός από τα video που αφορούν σε δοκιμές πρόσκρουση με ανδρείκελα, έχουμε συμπεριλάβει και ένα όπου καταγράφονται πραγματικά περιστατικά. Ευτυχώς όλα τα περιστατικά στο video δεν καταλήγουν σε κάποιο τραυματισμό, ωστόσο δείχνουν με τον πλέον παραστατικό τρόπο τις τρομακτικές δυνάμεις που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια μιας έστω και μέτριας έντασης πρόσκρουσης, τις οποίες όχι μόνο δεν μπορούμε να προβλέψουμε καιν να ελέγξουμε αλλά μπορούν να μετατρέψουν κάποιος από τους επιβαίνοντες ενός οχήματος σε φονικά όπλα για τους υπόλοιπους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ