Πώς μοιάζει το ακριβότερο χρώμα στον πλανήτη

Most Expensive Color

Αλλάζει απόχρωση ανάλογα με τη γωνία θέασης, κοστίζει όσο δύο supercars, και είναι ακριβότερο ακόμα και από ολόκληρη τη McLaren 765LT Spider που το επιδεικνύει σε μια έκθεση αυτοκινήτων του Λονδίνου.

Ο απολύτως εξειδικευμένος χρωματισμός που εξέλιξε η εταιρεία McLaren Special Operations αγγίζει την εξωφρενική τιμή των 500.000 ευρώ, τη στιγμή που η «βασική» έκδοση της 765LT Spider ξεκινά από την τιμή των 388.000 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό αυξάνει ραγδαία τη σπανιότητα και συλλεκτικότητα του εκθαμβωτικού roadster της McLaren. Η ιδιότητα του συγκεκριμένου χρωματισμού να αλλάζει απόχρωση από διαφορετικές γωνίες, του προσδίδει άλλοτε το μοβ Lantana Purple και άλλοτε το μαύρο Amethyst Black.

Με την πρώτη ματιά, αυτή η McLaren δείχνει να είναι σκούρα μπλε, με αμυδρούς κόκκινους τόνους να εμφανίζονται όταν κανείς το κοιτά από ορισμένες γωνίες. Αντίθετα με το αμάξωμα, πάντως, το εσωτερικό δεν έχει κανένα χρωματικό παιχνίδισμα - αντιθέτως, κυριαρχείται από γκρι επενδύσεις σε μαύρα και ασημί τμήματα.

Με το χρωματισμό αυτόν η McLaren 765LT Spider, το ισχυρότερο ανοικτό αυτοκίνητο της ιστορίας της εταιρείας -με 755 hp και 800 Nm που γεννιούνται από τον twin-turbo V8 των 4.0 λίτρων- προσεγγίζει την τιμή του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Αλλά ενδεχομένως να είναι πολύ ακριβότερο για τους συλλέκτες του μέλλοντος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θυμίζουμε ότι το αγγλικό supercar επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα, χάρη στο επτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που σημειώνει κατά 15% ταχύτερες αλλαγές σχέσεων. Σε σχέση με το 765LT Coupe είναι, λόγω του μηχανισμού της ανθρακονημάτινης ανοιγόμενης οροφής, κατά 49 κιλά βαρύτερη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ