Πώς κρατάς το τιμόνι του αυτοκινήτου - Το απόλυτο τεστ που αποκαλύπτει τι τύπος οδηγού είσαι

Η κίνηση που πρέπει να κάνει κάθε οδηγός πριν βγει από το αυτοκίνητο

Πώς κρατούν οι πιο ήρεμοι άνθρωποι το τιμόνι του αυτοκινήτου τους, πώς οι συνεχώς εκνευρισμένοι και πώς όσοι αγαπούν την περιπέτεια; Τι αποκαλύπτει ένα τεστ προσωπικότητας.

Τα τεστ προσωπικότητας πάντοτε εξιτάρουν τους ανθρώπους μιας και τους βοηθούν να ανακαλύπτουν νέες πτυχές του χαρακτήρα τους ή απλά να τις επιβεβαιώνουν.

Χρήσιμες πληροφορίες για το… ποιοι είμαστε φαίνεται πως μπορούμε να αντλήσουμε και από τον τρόπο που κρατάμε το τιμόνι στο αυτοκίνητο, σύμφωνα με ένα ενδιαφέρον τεστ που κάνει τον γύρο του διαδικτύου το τελευταίο διάστημα.

Η παρακάτω εικόνα δείχνει συνολικά 10 τρόπους κρατήματος του τιμονιού. Ας δούμε τι σημαίνει o καθένας από αυτούς για την προσωπικότητά μας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τεστ προσωπικότητας τιμόνι

1. Αγαπάτε την απλότητα και είστε ένας εύθυμος άνθρωπος που του αρέσουν τα αστεία. Αγαπάτε τους πάντες και περιβάλλεστε από αληθινούς φίλους, μιας και απεχθάνεστε την υποκρισία.

2. Είστε δημιουργικοί και λατρεύετε την περιπέτεια και την αδρεναλίνη. Δεν βαριέστε ούτε την οδήγηση, αλλά πρέπει να κρατάτε συχνότερα το τιμόνι, μιας και η ασφάλεια είναι κάτι το αδιαπραγμάτευτο.

3. Είστε ένα έμπιστο άτομο το οποίο ζητά ηρεμία και σιχαίνεται τους καυγάδες. Δεν δίνετε σημασία στις προσβολές, μιας και δεν θέλετε να χαλάσετε τη ζαχαρένια σας.

4. Είστε τελειομανής, προσέχετε την εμφάνισή σας και θέλετε να έχετε τον πλήρη έλεγχο των καταστάσεων.

5. Ίσως κυριεύστε από φόβους που δεν σας επιτρέπουν να απολαύσετε τη ζωή. Παρόλο που θέλετε να βελτιώνεστε συνεχώς, οι ανασφάλειές σας δεν σας επιτρέπουν να βρείτε την εσωτερική γαλάνη. Καλό είναι να πολεμήσετε τους φόβους σας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
τιμόνι αυτοκινήτου

6. Σας αρέσει να παίρνετε ρίσκα και κυνηγάτε νέες εμπειρίες. Πολλές φορές το παρακάνετε, αλλά το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι τις προσωπικότητάς σας.

7. Έχετε αρχηγικές τάσεις, χαρακτηρίζεστε από ατελείωτη πίστη στον εαυτό σας και σας θαυμάζουν για τις οργανωτικές ικανότητές σας. Δύσκολα ερωτεύεστε, αλλά αν γνωρίσετε το άλλο σας μισό θα χάσετε το μυαλό σας.

8. Είστε ενας απλός άνθρωπος, ευθύς και ειλικρινής. Δεν έχετε «τρελές» προσδοκίες και προσαρμόζεστε εύκολα σε καταστάσεις μιας και εκτιμάτε ό,τι έχετε. Ξέρετε πώς να βοηθάτε τους φίλους σας, και είστε το πρώτο άτομο που θα προσεγγίσουν σε ένα πρόβλημα, μιας και αντιλαμβάνονται ότι δεν έχετε ίχνος φθόνου μέσα σας.

τιμόνι αυτοκινήτου
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

9. Eχετε καταφέρει να φτάσετε σε ένα υψηλό επίπεδο αυτογνωσίας που σας επιτρέπει να παραμένετε ήρεμοι. Σε πολλούς δείχνετε λίγο επιφανειακός/ή, αλλά αυτό δεν αποτελεί χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς σας.

10. Δεν έχετε ενδοιασμό να πατήσετε την κόρνα για να δείξετε στους άλλους ότι κάνουν λάθος ενώ οδηγούν, κάτι που δεν εφαρμόζετε μόνο στην οδήγηση, αλλά και σε άλλους τομείς της καθημερινότητάς σας. Χάνετε εύκολα την ψυχραιμία σας και δεν συγχωρείτε εύκολα τα λάθη στους συνανθρώπους σας.

τιμόνι αυτοκινήτου

Σημειώνεται ότι τα παραπάνω συμπεράσμτα εύκολα μπορούν να αμφισβητηθούν, μιας και σίγουρα δεν είναι τελείως αντιπροσωπευτικά της προσωπικότητας του καθενός . Όχι, όμως, και το γεγονός ότι αν δεν κρατάμε σωστά το τιμόνι, ενδέχεται να χάσουμε τον έλεγχο του ΙΧ μας.

Πώς πρέπει να κρατάω το τιμόνι

Αφού φέρουμε τη θέση οδήγησης στα μέτρα μας, τότε φανταζόμαστε το τιμόνι σαν ένα μεγάλο αναλογικό ρολόι και τοποθετούμε τα χέρια μας αντικριστά στη μέση του τιμονιού, στις θέσεις «9 και 3»: το αριστερό χέρι εκεί που βρίσκεται η ένδειξη «9» στο ρολόι και το δεξί στην ένδειξη «3».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή είναι και η θέση που συνιστούν πλέον και οι περισσότεροι ειδικοί αφού τα τιμόνια των σύγχρονων αυτοκινήτων έχουν μικρύνει πολύ σε διάμετρο και ένα κράτημα ψηλότερα στο τιμόνι μειώνει το εύρος ελέγχου. Στις θέσεις «9 και 3» τα χέρια μας στο τιμόνι πρέπει να βρίσκονται περίπου στο ύψος των ώμων μας και να μην νιώθουμε τους καρπούς μας να λυγίζουν αφύσικα.

Για τα μεγαλύτερα τιμόνια των παλιότερων αυτοκινήτων ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τη θέση «10 και 2», η οποία ήταν και πιο δημοφιλής, τοποθετώντας το αριστερό και το δεξί του χέρι στις αντίστοιχες «ώρες».

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ