Πώς να εντοπίσετε το κλεμμένο σας αυτοκίνητο μέσω των ακουστικών AirPods

Apple Find My app

Σε περίπτωση που πέσατε θύμα κλοπής του αυτοκινήτου σας, μπορείτε να το βρείτε εύκολα - αν έχετε τα ακουστικά μουσικής Apple AirPods και έχει τύχει να τα ξεχάσατε σε κάποιο ντουλαπάκι.

Η ιδέα ανήκει στον ιδιοκτήτη ενός Nissan Frontier του 2014. Όταν διαπίστωσε ότι το αυτοκίνητό του έλειπε από τη θέση του, σκέφτηκε όλα τα υπάρχοντά του που μαζί με το Frontier θα έπρεπε να τα αποχαιρετίσει για πάντα - και θυμήθηκε τα AirPods του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έπειτα θυμήθηκε ότι τα ασύρματα αυτά ακουστικά της Apple διαθέτουν GPS για να μπορείς να τα εντοπίζεις -κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο, λόγω του μεγέθους και της τιμής τους- και σκέφτηκε ότι αν έβρισκε τη θέση των ακουστικών, θα εντόπιζε και το αυτοκίνητο. Έτσι, άνοιξε την εφαρμογή Find My στο iPhone του και πάτησε το κουμπί της αναζήτησης.

Απευθύνθηκε στην αστυνομία, και η ιδέα του πράγματι δούλεψε: το Nissan Frontier βρέθηκε, παρατημένο, στην τοποθεσία του χάρτη που του υπέδειξε η εφαρμογή του smartphone του. Παρότι έλειπαν όλα τα υπάρχοντα του ιδιοκτήτη του από μέσα, προφανώς ο κλέφτης δεν πρόσεξε τα AirPods, ή, από την άλλη, μπορεί να τα πρόσεξε και να σκέφτηκε ότι διαθέτουν σύστημα εντοπισμού.

Πάντως, δεν είναι μόνο η αστυνομία που χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες των συσκευών της Apple για τον εντοπισμό αυτοκινήτων. Ατυχώς, τις χρησιμοποιούν και οι κλέφτες - για την ακρίβεια, οι πιο εξελιγμένοι από αυτούς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν ο ιδιοκτήτης έχει τοποθετήσει τη συσκευή AirTag στο αυτοκίνητό του, έναν πομπό που συνήθως μπαίνει στην εσωτερική πλευρά του προφυλακτήρα, αρκετοί επιτήδειοι καταφέρνουν να εισβάλλουν στο λογισμικό και να παρακολουθούν διαρκώς το ακριβές σημείο που βρίσκεται ο στόχος τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ