Η Apple έκανε το «θαύμα» της – Πώς ένα κινητό έσωσε τη ζωή δύο ανθρώπων

broken iphone

Η νέα λειτουργία Emergency SOS της Apple έσωσε τη ζωή δύο ανθρώπων που είχαν πέσει με το αυτοκίνητό τους σε χαράδρα στις ΗΠΑ.

«Φύλακας άγγελος» δύο επιβατών Ι.Χ. που έπεσε σε γκρεμό αποδείχθηκε ένα iPhone, μιας και μέσω του smartphone κατέστη εφικτός εντοπισμός τους από τα σωστικά συνεργεία.

Το θρίλερ εκτυλίχθηκε στον Εθνικό Δρυμό Άντζελες στη νότια Καλιφόρνια, την περασμένη Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου. Το αυτοκίνητο με τους δύο επιβαίνοντες εξετράπη από την πορεία του και έπεσε σε χαράδρα πολλών μέτρων.

Από την πρόσκρουση το όχημα υπέστη σοβαρές ζημιές, αλλά οι επιβάτες στάθηκαν τυχεροί δεδομένου ότι δεν έφεραν ιδιαίτερα σοβαρά τραύματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την άλλη, οι δύο επιβάτες - ένας άντρας και μια γυναίκα ηλικίας κοντά στα 20 έτη - βρίσκονταν επί ώρα αβοήθητοι σε ένα απομονωμένο μέρος, ενώ ελλείψει σήματος κινητής τηλεφωνίας αδυνατούσαν να ειδοποιήσουν τα σωστικά συνεργεία.

ατύχημα iphone

Τότε, οι επιβάτες του Ι.Χ. αποφάσισαν να αξιοποιήσουν η λειτουργία “Emergency SOS” που εγκαινίασε πρόσφατα η Apple και επιτρέπει στους κατόχους κινητών τηλεφώνων iPhone 14 και 14 Pro να καλούν για βοήθεια μέσω δορυφόρου.

Για να λειτουργήσει η υπηρεσία, το τηλέφωνο θα πρέπει να έχει άμεση οπτική με διερχόμενο δορυφόρο, και ως εκ τούτου το iPhone 14 ενσωματώνει ένα νέο εργαλείο που δείχνει στον χρήστη προς τα πού πρέπει να στρέψει τη συσκευή του.

Μόλις επιτευχθεί δορυφορική σύνδεση, το κινητό στέλνει την τοποθεσία του χρήστη σε ένα κέντρο αναμετάδοσης της Apple, το οποίο με τη σειρά του διαβιβάζει το μήνυμα στα αρμόδια σωστικά συνεργεία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο εν λόγω συμβάν, το μήνυμα διαβιβάστηκε στην πυροσβεστική υπηρεσία του Λος Άντζελες, σε σερίφηδες, αλλά και στην ομάδα έρευνας και διάσωσης Montrose.

Τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να εντοπίσουν την ακριβή θέση του οχήματος. Στη συνέχεια, με τη συνδρομή ελικοπτέρου, τα δύο άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της περιοχής. Η ζωή των δύο ατόμων δεν διατρέχει κάποιον κίνδυνο.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ