Το κόλπο με την κάρτα και το POS για να μην πληρώνουν - H νέα απάτη στα βενζινάδικα

gas station anefodiasmos

Εκμεταλλευόμενοι τη δυνατότητα πληρωμής με κάρτα, οδηγοί αποχωρούν από τα πρατήρια με τα ρεζερβουάρ των οχημάτων τους γεμάτα χωρίς να έχουν καταβάλει χρήματα.

Όλη τους την εφευρετικότητα έχουν επιστρατεύσει το τελευταίο διάστημα κάποιοι οδηγοί στην Ισπανία προκειμένου να γεμίζουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους δίχως να πληρώνουν.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που, σύμφωνα με το εγχώριο ειδησεογραφικό Μέσο El Pais, γνωρίζει έξαρση και ως εκ τούτου έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους πρατηριούχους, οι οποίοι βλέπουν τα κέρδη τους να μειώνονται.

Οι «πονηροί» επισκέπτες των βενζινάδικων χτυπούν κατά τις ώρες αιχμής, δηλαδή κατά τη διάρκεια της ημέρας που τα πρατήρια συγκεντρώνουν πολλούς πελάτες και οι υπάλληλοί τους είναι ιδιαίτερα απασχολημένοι.

βενζινάδικο
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, μόλις οι τζαμπατζήδες οδηγοί γεμίσουν το ρεζερβουάρ των οχημάτων τους, ζητάνε από τους υπαλλήλους να πληρώσουν με κάρτα. Όπως γνωρίζουμε, όταν ο πελάτης πλησιάζει την κάρτα ή το smartphone στο πάνω μέρος της συσκευής, ακούγεται ένας χαρακτηριστικός ήχος που υποδηλώνει ότι η συναλλαγή ολοκληρώνεται.

Ακριβώς πάνω σε αυτόν τον ήχο «πατάνε» οι τζαμπατζηδες οδηγοί προκειμένου να απομακρυνθούν από το πρατήριο δίχως να καταβάλλουν το ποσό που αντιστοιχεί στο «γέμισμα» που δέχτηκε το όχημά τους.

Ειδικότερα, έχουν ηχογραφήσει εκ των προτέρων τον χαρακτηριστικό ήχο ολοκλήρωσης της συναλλαγής και τον ενεργοποιούν μόλις πλησιάζουν το τερματικό POS.

Βενζινάδικο

Όπως επισημαίνουν τα ισπανικά ΜΜΜ, πολλοί εκ των υπαλλήλων οι οποίοι «τρέχουν» να εξυπηρετήσουν έναν μεγάλο όγκο πελατών αρκούνται στο άκουσμα του χαρακτηριστικού ήχου, και προκειμένου να «πιαστούν» με μια άλλη εργασία δίνουν το «οκ» στον τζαμπατζή πελάτη να αποχωρήσει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είναι κατανοητό, δεν προηγήθηκε καμιά συναλλαγή, με τον τζαμπατζή να γίνεται «αέρας» με γεμάτο ρεζερβουάρ στο όχημά του και καμιά επιβάρυνση στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Βενζινάδικο

Αξίζει να σημειωθεί ότι για να πετύχουν οι επιτήδειοι πελάτες τον σκοπό τους το ποσό πρέπει να είναι μικρότερο από 50 ευρώ, δεδομένου ότι διαφορετικά το τερματικό POS ζητά κωδικό. Επομένως, είναι δύσκολο να εξαπατηθεί ο υπάλληλος, ακόμα και αν είναι ιδιαίτερα απασχολημένος.

Τέλος, οι αστυνομικές αρχές στην Ισπανία έχουν επιστήσει την προσοχή των πρατηριούχων, την ίδια ώρα που αναφέρουν ότι θύματα των… πολυμήχανων τζαμπατζήδων ενδέχεται να πέσουν και υπάλληλοι άλλων καταστημάτων στα οποία ευδοκιμούν οι συνθήκες προκειμένου να τελεστεί το συγκεκριμένο είδος απάτης.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ