Ανασφάλιστο ή κλεμμένο το αυτοκίνητο - Πώς το διασταυρώνεις σε ελάχιστο χρόνο

Nissan Qashqai

Με ένα μόνο κλικ μπορεί να διαπιστώσει κανείς αν ένα αυτοκίνητο είναι κλεμμένο ή ακόμα αν ο ιδιοκτήτης του δεν έχει προβεί στην απαραίτητη ασφάλιση.

Απαντήσεις για το αν ένα αυτοκίνητο μπορεί να είναι κλεμμένο ή ακόμα και ανασφάλιστο προσφέρει το gov.gr εξασφαλίζοντας με ένα κλικ πρόσβαση σε μια εξαιρετικά χρήσιμη βάση δεδομένων.

Η υπηρεσία βρίσκεται στο gov.gr, στην ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις». Εναλλακτικά οι πολίτες μπορούν να επισκεφτούν τον σύνδεσμο opencar.services.gov.gr.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάθε πολίτης μπορεί να αντλήσει χρήσιμα στοιχεία για οποιοδήποτε όχημα, πληκτρολογώντας απλά τον αριθμό κυκλοφορίας. Ειδικότερα, οι πληροφορίες που παρέχονται είναι οι ακόλουθες:

- Aν το όχημα είναι σε κίνηση / ακινησία ή έχει κλαπεί

- Aν είναι ασφαλισμένο / ανασφάλιστο

- Tο χρώμα, ο κατασκευαστής και ο τύπος του οχήματος

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι μέσω της υπηρεσίας Open Car δεν παρέχονται πληροφορίες για τα στοιχεία ταυτότητας των ιδιοκτητών ή κατόχων των οχημάτων, ούτε στοιχεία τυχόν οφειλών από τέλη κυκλοφορίας.

Στην περίπτωση που ένα όχημα είναι κλεμμένο και η κλοπή έχει δηλωθεί από τον ιδιοκτήτη του στις αρμόδιες αρχές, τότε στο πεδίο «Κατάσταση» εμφανίζεται η ένδειξη «ΚΛΑΠΕΝ» και η ημερομηνία στην οποίο ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου προχώρησε στη δήλωση της κλοπής.

Το ακριβώς επόμενο πεδίο αφορά στην ασφάλιση του οχήματος, όπου η ένδειξη «Nαι» εμφανίζεται για τα οχήματα που διαθέτουν την απαραίτητη ασφαλιστική κάλυψη και η ένδειξη «Όχι» για εκείνα που δεν είναι ασφαλισμένα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζει κανείς είναι ο αριθμός κυκλοφορίας. Εισάγοντας τον αριθμό αυτόν στην υπηρεσία του Open Car, αυτομάτως ανοίγει η καρτέλα του οχήματος, ακόμα κι αν ο χρήσεις της υπηρεσίας δεν είναι ο ιδιοκτήτης του οχήματος.

Στην περίπτωση, πάντως, που εντοπίσετε κάποιο κλεμμένο όχημα στην περιοχή σας και το διασταυρώσετε μέσω του Open Car, καλό θα είναι να ενημερώσετε τις αρχές πριν προβείτε σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια. 

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ