Πολυτελή αυτοκίνητα καταλήγουν στην Αφρική -Η «σκοτεινή» διαδρομή των κλεμμένων οχημάτων

κλεμμένα αυτοκίνητα

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν 24 πολυτελή αυτοκίνητα που είχαν κλαπεί από τις ΗΠΑ και είχαν ως προορισμό χώρες της Αφρικής.

Στην κατάσχεση δεκάδων κλεμμένων πολυτελών αυτοκινήτων προχώρησε πριν από λίγες ώρες η Ισπανική Πολιτοφυλακή στο λιμάνι της Αλχεθίρας, στη Νότια Ισπανία.

Πρόκειται για συνολικά 24 πανάκριβα αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων πολυτελή SUV και μοντέλα των Porsche και Cadillac τα οποία βρέθηκαν μέσα σε εμπορευματοκιβώτια που είχαν φτάσει σε διαφορετικές ημερομηνίες στο λιμάνι, όπως ανέφερε αξιωματούχος της αστυνομίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ισπανικής Πολιτοφυλακής, τα αυτοκίνητα είχαν κλαπεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες και είχαν προορισμό αφρικανικές χώρες. Οι αστυνομικές αρχές ξεκίνησαν να ξετυλίγουν το κουβάρι της συγκεκριμένης υπόθεσης…trafficking αυτοκινήτων πριν απο περίπου ένα χρόνο, μετά από κάποια σημάδια που έδειχναν ότι το λιμάνι της πόλης Αλχεθίρας χρησιμοποιείτο για τη μεταφορά κλεμμένων αυτοκινήτων.

Και τα 24 αυτοκίνητα – συνολικής αξίας άνω των 24 οχημάτων - που κατέσχεσε η Ισπανική Πολιτοφυλακής επέστρεψαν στις ΗΠΑ από όπου εκλάπησαν.

Κλεμμένα αυτοκίνητα από Αφρική

Ο αστυνομικός οργανισμός παγκόσμιας εμβέλειας, Ιντερπόλ, αναφέρει ότι σε πολλές περιπτώσεις τα κλεμμένα οχήματα αποτελούν προϊόντα διακίνησης με στόχο να χρηματοδοτήσουν ή να χρησιμοποιηθούν για άλλες εγκληματικές δραστηριότητες -από τη διακίνηση ναρκωτικών και όπλων, έως και το λαθρεμπόριο ανθρώπων.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ