Η πολύχρωμη «σκεπή» σε Εθνική Οδό που άφησε άφωνο το διαδίκτυο -Δείτε το βίντεο που έγινε viral

ακτίνες λέιζερ σε αυτοκινητόδρομο

Διίστανται οι απόψεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα ενός επαναστατικού συστήματος που εφαρμόστηκε σε κινεζικό αυτοκινητόδρομο προκειμένου να μένουν ξύπνιοι οι οδηγοί.

Σε έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς του οδηγού εξελίσσεται η κόπωση, με ενδεικτικά τα αποτελέσματα μιας έρευνας που πραγματοποιήθηκε από την Αμερικανική Ένωση Αυτοκινήτων (ΑΑΑ), δείχνοντας ότι συμβολή στην πρόκληση περίπου το 16% με 21% των τροχαίων ατυχημάτων είχε η κούραση που αισθάνονταν οι οδηγοί.

Με δεδομένους τους κινδύνους που ενέχει η οδήγηση ενώ αισθανόμαστε εξαντλημένοι, η Ε.Ε. έχει καταστήσει υποχρεωτικό τον εξοπλισμό όλων των καινούργιων αυτοκινήτων που θα πωλούνται από το 2024 στην ήπειρο με το σύστημα προειδοποίησης εξάντλησης και έλλειψης προσοχής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για μια δράση που, αναμφίβολα, θα συνδράμει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, αλλά από μόνη της δεν επαρκεί προκειμένου να νικηθεί αυτός ο αόρατος εχθρός των οδηγών.

Την ίδια άποψη φαίνεται πως έχουν και στην Κίνα, όπου εφαρμόστηκε ένα επαναστατικό σύστημα καταπολέμησης της κόπωσης των οδηγών.

Σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου συγκεντρώνοντας δεκάδες χιλιάδες προβολές, βλέπουμε τον ουρανό πάνω από τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Qingdao–Yinchuan να έχει σκεπαστεί από πολύχρωμες ακτίνες λέιζερ που δημιουργούν στους οδηγούς την εντύπωση ότι βρίσκονται μέσα στον μαγικό κόσμο ενός… video game.

Όπως αναφέρουν τα κινεζικά ΜΜΕ, πρόκειται για «κουρτίνες» λέιζερ που τοποθετήθηκαν από το αρμόδιο τμήμα της Τροχαίας και είναι ικανές να εγείρουν τις αισθήσεις των οδηγών.

ακτίνες λέιζερ σε αυτοκινητόδρομο
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την παραγωγή των εν λόγω ακτίνων φροντίζουν κάποιοι προβολείς που είναι τοποθετημένοι πάνω σε γέφυρα οδικής σήμανσης κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου.

Όσον αφορά τις αντιδράσεις όσων παρακολούθησαν το βίντεο, άπαντες έμειναν άναυδοι, με πολλούς να επιδοκιμάζουν το εν λόγω σύστημα, επισημαίνοντας ότι καταπολεμά την κόπωση, δίχως να τυφλώνονται οι οδηγοί.

Από την άλλη, δεν απουσιάζουν και αυτοί που διατηρούν επιφυλάξεις, εκτιμώντας ότι αποσπά πλήρως την προσοχή των οδηγών, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την οδική ασφάλεια.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ