Πολύ καλά αποτελέσματα για τη Volvo στο τρίτο τρίμηνο του 2023

Volvo XC40

Η Volvo ανακοινώνει για το τρίτο τρίμηνο του 2023 αύξηση σχεδόν 75% στα λειτουργικά της κέρδη, που έφθασαν τα 6,1 δισεκατομμύρια SEK (σουηδικές κορόνες), εξαιρουμένων κοινοπραξιών και συνεργασιών.

Το περιθώριο κέρδους (EBIT), εξαιρουμένων κοινοπραξιών και συνεργασιών, ήταν 6,7%, έναντι 4,4% για την ίδια περίοδο πέρυσι. Στη διάρκεια του τριμήνου, η εταιρεία κατέγραψε ισχυρές πωλήσεις και αύξηση εσόδων τα οποία, σε συνδυασμό με χαμηλότερο κόστος στις τιμές πρώτων υλών και τα logistics, είχαν αποτέλεσμα ένα σταθερό υποκείμενο λειτουργικό κέρδος.

Οι λιανικές πωλήσεις συνέχισαν να βελτιώνονται στη διάρκεια του τριμήνου, με σταθερή διψήφια ενίσχυση και στους τρεις μήνες και αύξηση πωλήσεων κατά 22% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2022. Αυτό σημαίνει ότι η Volvo ανακοινώνει πλέον δεκατρείς συνεχόμενους μήνες αύξησης στις πωλήσεις λιανικής, στοιχείο που αποτυπώνει την ισχυρή ζήτηση για τα αυτοκίνητα της, παρά τις πιέσεις των τιμών σε πολλά μέρη του κόσμου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Volvo XC60

Το μερίδιο των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις συνολικές πωλήσεις της εταιρείας για το τρίμηνο ήταν 13%, σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022 και αυξημένο κατά 111% σε ετήσια βάση. Αυτό υπογραμμίζει ότι η Volvo βρίσκεται σε σταθερή τροχιά για την υλοποίηση ενός από τους πιο ταχείς μετασχηματισμούς που συντελούνται στον κλάδο. Το λανσάρισμα του αμιγώς ηλεκτρικού SUV EX30 σε ανταγωνιστική τιμή θα ισχυροποιήσει τη θέση της Volvo και θα συνεισφέρει στη φιλοδοξία της να γίνει μία εταιρεία αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030.

Volvo EX30
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανταπόκριση των πελατών σε μοντέλα όπως το EX30 ήταν μεγάλη και το μικρό SUV κατέγραψε περισσότερες παραγγελίες από το αναμενόμενο. Η παραγωγή του EX30 ξεκίνησε μέσα στο τρίτο τρίμηνο και τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένεται να παραδοθούν στη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου, με την παραγωγή και τις παραδόσεις να κλιμακώνονται από τις αρχές του 2024.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ