Εμπορία μεταχειρισμένων ΙΧ στο Περιστέρι πωλούσε «μαϊμού» αυτοκίνητα

βμς-χ5

Συνελήφθη 44χρονος ημεδαπός μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές αυτοκινήτων και πλαστογραφίες και κατασχέθηκαν 6 πολυτελή αυτοκίνητα.

Μία ακόμη εγκληματική οργάνωση κατάφερε να πλήξει η Ελληνική Αστυνομία τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στον χώρο του αυτοκινήτου και ειδικότερα στις κλοπές οχημάτων και στην πώλησή τους με παραποιημένα στοιχεία και χαρακτηριστικά.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του Carandmotor.gr κάποια μέλη της σπείρας είναι γνωστά στις Αρχές από το παρελθόν και μάλιστα δεν είναι και λίγες οι φορές που τις έχουν απασχολήσει είτε ως ύποπτοι είτε ως… θύματα επιθέσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάντως οι αστυνομικοί του τμήματος εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής το μεσημέρι της 23ης Ιουνίου εντόπισαν στην περιοχή του Περιστερίου ένα πολυτελές όχημα το οποίο είχε δηλωθεί ότι είχε κλαπεί στη Γερμανία και αμέσως το έθεσαν υπό επιτήρηση.

Τελικά διαπιστώθηκε το όχημα είχε διατεθεί προς πώληση σε κατάστημα εμπορίας αυτοκινήτων στο Περιστέρι, εντός του οποίου εντοπίστηκε και ο 44χρονος ιδιοκτήτης του ο οποίος και συνελήφθη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, πρόκειται για εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα, η οποία τουλάχιστον κατά τους τελευταίους δύο μήνες δραστηριοποιείται στην κλοπή πολυτελών αυτοκινήτων στη Γερμανία και στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της οργάνωσης κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, αφού εντόπιζαν σταθμευμένα πολυτελή οχήματα, ορισμένες φορές και σε χώρους στάθμευσης αεροδρομίου, παραβίαζαν τις θύρες, εισέρχονταν σε αυτά, τα έθεταν σε λειτουργία κατόπιν χρήσης ειδικού εξοπλισμού απενεργοποίησης των συστημάτων ασφαλείας τους (συναγερμοί, immobilizer) και τα αφαιρούσαν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά την παρέλευση ορισμένων ημερών, τα μετέφεραν στη Γαλλία και στην Ελλάδα προκειμένου να διατεθούν προς περεταίρω πώληση, αποκομίζοντας με αυτόν τον τρόπο μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Ο 44χρονος ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, παραλάμβανε τα ανωτέρω οχήματα και πλαστογραφούσε τους χαρακτηριστικούς τους αριθμούς, καθιστώντας τα νόμιμα και διαθέτοντάς τα προς πώληση σε ανυποψίαστους αγοραστές.

Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών οχημάτων από τη Γερμανία ενώ από την έως τώρα έρευνα η συνολική αξία των αφαιρεθέντων οχημάτων υπερβαίνει τα 220.000 ευρώ.

Στην κατοχή του, εντός του καταστήματος εμπορίας αυτοκινήτων ιδιοκτησίας του, καθώς και στον περιβάλλοντα σε αυτό χώρο, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν 6 αυτοκίνητα, 3 κλειδιά αυτοκινήτων, μεταξύ των οποίων και αυτό που έθετε σε λειτουργία το προαναφερόμενο αφαιρεθέν όχημα, 61 πινακίδες κυκλοφορίας Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Αρχών αμφιβόλου γνησιότητας, το χρηματικό ποσό των 1.970 ευρώ, κινητό τηλέφωνο και δύο άδειες ικανότητας οδήγησης τρίτων προσώπων. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ