Πωλητήριο στη Lada - Όλα τα σενάρια

Ladac Niva γυρνάει 40 χρόνια πίσω

Το ενδεχόμενο πώλησης των μετοχών που διατηρεί στην AutoVAZ εξετάζει σοβαρά ο όμιλος αυτοκινητοβιομηχανιών της Renault, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να απεμπλακεί από τη Ρωσία.

Την πλήρη απεμπλοκή της από τη Ρωσία και την AutoVAZ επιχειρεί ο όμιλος αυτοκινητοβιομηχανιών της Renault μετά και την απρόκλητη εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων σε ουκρανικό έδαφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Γάλλοι αναζητούν ήδη επενδυτή, ο οποίος θα προέρχεται από τη Ρωσία, ώστε να μεταβιβάσουν το σύνολο των μετοχών τους στην AutoVAZ.

Αυτό σημαίνει ότι η γνωστή στους περισσότερους Lada πρόκειται να αλλάξει χέρια και να εγκαταλείψει τα σχέδια επέκτασης ή αν προτιμάτε επιστροφής στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
LADA

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλος Renault διατηρεί το 68% των μετοχών της AutoVAZ, η αξία της οποίας εκτιμάται στα 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα, η ρωσική πλευρά ανέφερε τις προηγούμενες ημέρες ότι το μέλλον της AutoVAZ και συνεπώς της Lada πρόκειται να αποφασιστεί έως το τέλος της εβδομάδας προαναγγέλλοντας εξελίξεις σε σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ρωσικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

LADA
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση, τη δεδομένη χρονική στιγμή η οποία διαδικασία μεταβίβασης μετοχών είναι πολύ πιθανόν να αποτύχει εξαιτίας των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στα κεφάλαια τα οποία προέρχονται από Ρώσους επιχειρηματίες ή εταιρείες με έδρα τη Ρωσία.

Αν αυτό συμβεί και με δεδομένη την απροθυμία του ίδιου του ομίλου Renault να δώσει συνέχεια στη δραστηριοποίησή του σε ρωσικό έδαφος, τότε η επανέναρξη της παραγωγικής διαδικασίας στα εργοστάσια της AutoVAZ κρίνεται αμφίβολη.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ