Πολιτικός πιάστηκε να τρέχει με 215 χλμ./ώρα -Το πρόστιμο-μαμούθ που πλήρωσε

Πολιτικός ηγέτης πιάστηκε να πηγαίνει με 215 χλμ./ώρα 2023

Αντίθετα με τη νόρμα που θέλει τα πολιτικά πρόσωπα να ενεργούν παραδειγματικά για το ευρύ κοινό, ο εν λόγω πολιτικός ήρθε σε ευθεία αντιπαράθεση με το γράμμα του νόμου οδηγώντας αυτοκίνητο.

Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου και αυτό είχε τον ευκαιρία να το διαπιστώσει από πρώτο χέρι ο Jose Manuel Baltar, κυβερνήτης της επαρχίας της Ορένσε στην Ισπανία και πρόεδρος για την εν λόγω επαρχία του ισπανικού Λαϊκού Κόμματος (Partido Popular -PP).

Ο Jose Manuel Baltar
Ο Jose Manuel Baltar
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χρησιμοποιώντας τον αυτοκινητόδρομο A-52 που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Ισπανίας και με προορισμό τη Μαδρίτη, ο Baltar «πιάστηκε» από τα ραντάρ ταχύτητας της Αστυνομίας να κινείται, ούτε λίγο ούτε πολύ, με 215 χλμ./ώρα.

Έπειτα από την καταγραφή της ταχύτητας από το ραντάρ, σε κομμάτι του αυτοκινητόδρομου όπου το όριο ήταν 120 χλμ./ώρα, η Πολιτοφυλακή κινητοποιήθηκε άμεσα και ένα από τα περιπολικά της σταμάτησε τον Ισπανό πολιτικό, ο οποίος μάλιστα δεν οδηγούσε το προσωπικό του αυτοκίνητο αλλά αυτοκίνητο που άνηκε στην επαρχία της Ορένσε.

Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ο Baltar χρεώθηκε επί τόπου πρόστιμο ύψους 600 ευρώ, ενώ στην άδεια οδήγησής του προστέθηκαν και έξι βαθμοί ποινής. Παράλληλα οι ισπανικές αρχές, λόγω της υπερβολικής ταχύτητας που ανέπτυξε ο Baltar, η οποία ξεπερνούσε το όριο κατά περισσότερα από 60 χλ./ώρα, διενεργούν και έρευνα για πιθανή εγκληματική ενέργεια κατά της οδικής ασφάλειας εις βάρος του κυβερνήτη της Ορένσε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην παραπάνω περίπτωση υπέρβασης του ορίου ταχύτητας σε αυτοκινητόδρομο ο ισπανικός νόμος προβλέπει και άλλες αυστηρότερες ποινές, οι οποίες ενδέχεται να επιβληθούν στον Baltar ανάλογα και με την έκβαση της έρευνας.

Εκτός από το χρηματικό πρόστιμο και τους βαθμούς ποινής, ο νόμος προβλέπει φυλάκιση από τρεις έως και έξι μήνες, ή καταναγκαστική κοινωνική εργασία από έναν έως και τρεις μήνες, ακόμη και αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης για ένα διάστημα από ένα έως και τέσσερα χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ