Φωτιά στη Βούλα: Πολίτες με τις μηχανές τους στη μάχη της κατάσβεσης (video)

ομάδα μηχανών στην πυρκαγιά της Βούλας

Οι ισχυροί άνεμοι και οι πύρινες εστίες κοντά σε κατοικίες μετέτρεψαν το Σαββατοκύριακο σε κόλαση την ευρύτερη περιοχή της Βούλας. Στον πλευρό των πυροσβεστών βρέθηκαν και απλοί πολίτες.

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο youtube μας δείχνει τις προσπάθειες που κατέβαλαν 2 πολίτες με enduro μηχανές, προκειμένου να βοηθήσουν τους πυροσβέστες σε εξαιρετικά δύσβατες περιοχές της Άνω Βούλας και της Άνω Γλυφάδας. Από τις κάμερες που είχαν τοποθετημένες στα κράνη τους φαίνονται με τον πλέον παραστατικό τρόπο οι δυσκολίες που είχαν να αντιμετωπίσουν οι άνδρες της Πυροσβεστικής, λόγω της μορφολογίας του εδάφους αλλά και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρόλο που η συνδρομή απλών πολιτών σε τέτοιες καταστάσεις μπορεί να αποδειχθεί καταλυτική, δε θα μπορούσαμε να μην επισημάνουμε την επικινδυνότητα μιας τέτοιας ενέργειας, όταν κάποιος δε φέρει τον κατάλληλο εξοπλισμό και δε διαθέτει την απαραίτητη εκπαίδευση όπως τα στελέχη της πυροσβεστικής. Σε κάθε περίπτωση η ομάδα των μοτοσυκλετιστών Enduro κατέγραψε εντυπωσιακά πλάνα μέσα στις φλόγες.

Δείτε το video που δημοσιεύτηκε στο youtube:

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ