Ποιος κατασκευαστής γλιτώνει τη χρεοκοπία και επιστρέφει στη ζωή

Lightyear

Επενδυτές από τη Νότια Κορέα πρόκειται να διατηρήσουν ζωντανό το όνειρο της δημιουργίας ενός ηλιακού αυτοκινήτου, σώζοντας από τον αφανισμό το φιλόδοξο project της Lightyear.

Η ιδέα της δημιουργίας ενός αυτοκινήτου το οποίο θα κινείται αντλώντας ενέργεια από τον ήλιο δεν είναι νέα, ωστόσο, ελάχιστοι είναι εκείνοι οι κατασκευαστές που επιχείρησαν να φτάσουν να αγγίξουν το όνειρο της κατασκευής ενός ηλιακού τετράτροχου.

Ένα από τα πλέον αξιόλογα projects ανήκει στην Lightyear, μια startup εταιρεία από την Ολλανδία, η οποία σχεδίαση και παρήγαγε ένα υψηλών προδιαγραφών ηλιακό αυτοκίνητο.

Ο λόγος για το Lightyear One, το οποίο έγινε γνωστό όχι μόνον για την ικανότητα να κινείται μετατρέποντας την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική αλλά και για το ιδιαίτερο σχήμα του αμαξώματός του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το όραμα της Lightyear κέρδισε την προσοχή των επενδυτών με αποτέλεσμα η ολλανδική startup εταιρεία να αποκτήσει τα απαραίτητα κεφάλαια ώστε να προχωρήσει στην εξέλιξη και την παραγωγή του αυτοκινήτου.

Μάλιστα οι Ολλανδοί σχεδίασαν και το επόμενο βήμα, θέλοντας να προσθέσουν ένα ακόμα μοντέλο στην γκάμα τους, χαμηλώνοντας και μάλιστα σημαντικό το κόστος απόκτησής του από τα 250.000 ευρώ του Lightyear One στα περίπου 40.000 ευρώ.

Η παρουσία της Lightyear στη μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας του πλανήτη -στη CES του Las Vegas- αποτέλεσε μια ακόμα απόδειξη ότι η ολλανδική εταιρεία βρίσκεται στον σωστό δρόμο και διαθέτει αν μη τι άλλο την απαραίτητη δυναμική ώστε να φέρει την επανάσταση στον κόσμο των τεσσάρων τροχών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήταν φυσικό, λοιπόν, η είδηση ότι η Lightyear περνά σε καθεστώς χρεοκοπίας να πέσει σαν βόμβα, διαγράφοντας εν μία νυκτί τα όσα μέχρι εκείνη τη στιγμή είχαν επιτευχθεί.

Σήμερα, σχεδόν έξι μήνες μετά την ανακοίνωση της χρεοκοπίας της Lightyear, η ολλανδική εταιρεία επιστρέφει στο προσκήνιο της επικαιρότητας, μετά και το ενδιαφέρον που εξέφρασαν επενδυτές και το σοβαρό ενδεχόμενο να εξασφαλίσουν την απαραίτητη χρηματοδότηση ώστε να την κρατήσουν στη ζωή.

Με δεδομένο μάλιστα ότι η χρεοκοπία αφορούσε την εταιρεία που είχε συσταθεί ώστε να αναλάβει την κατασκευή των ηλιακών οχημάτων της Lightyear, η προσπάθεια επανεκκίνησης του όλου project φαντάζει σαφώς πιο εύκολο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ένας από τους βασικούς επενδυτές της Lightyear κατάφερε να συγκεντρώσει ένα ποσό της τάξης των 8 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ταυτόχρονα στην ολλανδική εταιρεία φαίνεται πως συμμετέχουν πλέον και νέοι επενδυτές από τη Νότιο Κορέα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μένει φυσικά να αποδειχθούν αληθείς οι ισχυρισμοί του Richard Boss, ο οποίος προανήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς την επανέναρξη εργασιών για τη Lightyear, η οποία όπως προαναφέραμε έχει ήδη έτοιμο ένα ηλιακό αυτοκίνητο για τη γραμμή παραγωγής και στη φάση της εξέλιξης ένα δεύτερο σαφώς πιο προσιτό.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ