Νέα ιταλική μάρκα θα κατασκευάζει τα πιο παράξενα αυτοκίνητα στην Ευρώπη (εικόνες)

mole urbana city car

Ο διάσημος Ιταλός designer και επιχειρηματίας Umberto Palermo προχωρά ολοταχώς το σχέδιο της κατασκευής των εκκεντρικών του τετράκυκλων Mole, αγοράζοντας δύο ιστορικά εργοστάσια στα προάστια του Τορίνου.

Αρχικά ο Palermo πήρε στην ιδιοκτησία του το εργοστάσιο Stola di Rivoli, και τώρα απέκτησε και το ιστορικό εργοστάσιο του Orbassano, στην ίδια περιοχή του ιταλικού βιομηχανικού Βορρά. Τα απέκτησε και τα δύο από τη χρεωκοπημένη εταιρεία Bluetec, με σκοπό να γιγαντώσει το σχεδιαστικό οίκο του, UP Srl, για την κατασκευή των ηλεκτρικών του citycars -όπως το εικονιζόμενο Mole Urbana- αλλά και άλλων one-off τετράτροχων κατασκευών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την αναστήλωση και τον εκμοντερνισμό του εργοστασίου του Orbassano, που θα γίνει στη βάση μιας αναλυτικής περιβαλλοντικής μελέτης, ο Σικελός σχεδιαστής έχει ήδη διαθέσει 3 εκατομμύρια ευρώ - ενώ έχουν επιστρέψει ήδη οι πρώτοι 15 εργαζόμενοι που έχασαν τη δουλειά τους μετά από την πτώχευση της Bluetec, πριν από τρία χρόνια.

Οι εγκαταστάσεις έχουν εμβαδόν 8 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, και θα στεγάσουν τη γραμμή παραγωγής όχι μόνο των ηλεκτρικών citycars της εταιρείας, όπως το Mole Urbana, αλλά και τα σπανιότερα και εξειδικευμένα -πολλά εκ των οποίων μοναδικά- αυτοκίνητα της φίρμας Mole Construction Artigianale. Στο μεταξύ, το Stola di Rivoli είναι έτοιμο να ξεκινήσει να παράγει τα Mole Urbana από τον Ιανουάριο του 2023.

mole urbana
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Umberto Palermo είπε πως οι κινήσεις του αποτελούν «μια άμεση απάντηση στις αλλαγές της αυτοκίνησης» και αναφέρθηκε και στην οικογένεια Stola, «που παίζει στρατηγικό ρόλο από τη δεκαετία του 1920 και η οποία δημιούργησε αυτές τις εγκαταστάσεις».

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ