Ποιοι είναι τελικά οι χειρότεροι οδηγοί στον κόσμο;

Οι χειρότεροι οδηγοί στον κόσμο Που βρίσκονται οι Έλληνες 2023 έρευνα

Νέα έρευνα αποκαλύπτει τους χειρότερους αλλά και τους καλύτερους οδηγούς στον κόσμο, δίνοντας κατάταξη και για τους οδηγούς της Ελλάδας.

Οι αναλυτές που πραγματοποίησαν την έρευνα για την ιστοσελίδα «comparethemarket» έλαβαν υπόψη τους έξι διαφορετικά δεδομένα, παράγοντες και δείκτες για να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους. Συγκεκριμένα οι αναλυτές συγκέντρωσαν στοιχεία για κάθε χώρα αναφορικά με τον δείκτη κίνησης, την ποιότητα των δρόμων, τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (ανά 100.000 ανθρώπους), το όριο αλκοόλ στο αίμα, το μέγιστο όριο ταχύτητας και το ποσοστό των θετικών ειδήσεων από τα μέσα ενημέρωσης κάθε χώρας που σχετίζονται με την οδήγηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα της ιστοσελίδας από την Αυστραλία, οι χειρότεροι οδηγοί στον κόσμο βρίσκονται στην Ταϊλάνδη με βαθμολογία 2,17, με τους οδηγούς από το Περού να καταλαμβάνουν την δεύτερη θέση στην σχετική λίστα με 2,28 βαθμούς.

Η επόμενη χώρα με τους χειρότερους οδηγούς είναι ο Λίβανος που συγκέντρωσε επίσης 2,28 βαθμούς για την τρίτη θέση αλλά έχει χειρότερη ποιότητα δρόμων και περισσότερα θανατηφόρα τροχαία ανά 100.000 κάτοικους. Με 2,34 βαθμούς στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Ινδία, ενώ με 2,36 βαθμούς την πρώτη πεντάδα κλείνει η Μαλαισία.

Έκπληξη ίσως αποτελεί η κατάταξη των Ηνωμένων Πολιτειών στην 7η θέση πίσω από Αργεντινή, ενώ η γειτονική Τουρκία βρίσκεται αμέσως μετά, στην 8η θέση με 2,56 βαθμούς.

Καμία χώρα της Γηραιάς Ηπείρου δεν βρίσκεται στις 10 με τους χειρότερους οδηγούς του κόσμου. Αντίθετα μάλιστα οι 8 από τις 10 χώρες με τους καλύτερους οδηγούς του κόσμου βρίσκονται επί ευρωπαϊκού εδάφους, με την πρώτη θέση να πηγαίνει στους Ιάπωνες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ποιότητα των δρόμων στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, το χαμηλό όριο στα επίπεδα αλκοόλ αλλά και το μεγάλο ποσοστό των θετικών ειδήσεων των μέσων ενημέρωσης της χώρας που φτάνει στο 33,4% ήταν εκείνα που έφεραν τους Ιάπωνες στην κορυφή με 4,57 βαθμούς και πάνω από τους δεύτερους Ολλανδούς. Οι οδηγοί των Κάτω Χωρών συγκέντρωσαν 4,02 βαθμούς έχοντας παράλληλα την δεύτερη θέση στην κατηγορία "καλύτεροι δρόμοι", πίσω μόνο από την Σιγκαπούρη.

Οι Νορβηγοί είναι οι τρίτοι καλύτεροι οδηγοί στον κόσμο με 3,99 βαθμούς, με τους Εσθονούς να ακολουθούν στην τέταρτη θέση με 3,91 βαθμούς και τους Σουηδούς πέμπτους με 3,90 βαθμούς. Ακολουθούν οι Αυστρία (3,87), Ελβετία (3,85), Ισπανία (3,72) και Σιγκαπούρη (3,65) με την Πορτογαλία να κλείνει την πρώτη δεκάδα, επίσης με 3,65 βαθμούς.

Οι Έλληνες βρίσκονται σχεδόν στη μέση από τις 50 χώρες που εξετάστηκαν, σύμφωνα με την ανάλυση των Αυστραλών. Η έρευνα μας κατατάσσει στην 26η θέση, έχοντας έναν από τους χειρότερους δείκτες κίνησης, μέτριους δρόμους, σχετικά υψηλή αναλογία θανατηφόρων τροχαίων, αλλά και σχετικά χαμηλό ποσοστό θετικών ειδήσεων σχετικών με την οδήγηση. Η βαθμολογία των Ελλήνων οδηγών είναι 3,07 βαθμοί (δείτε αναλυτικά την έρευνα εδώ).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ