Ποιοι είναι οι πιο επικίνδυνοι οδηγοί -Έρευνα δίνει τις απαντήσεις

driving-highspeed

Ποια ηλικιακή ομάδα είναι πιο επιρρεπής σε ατυχήματα κατά την οδήγηση; Η έρευνα μιας απο τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες της Ευρώπης έδειξε ότι είναι η ομάδα των 46-55 ετών.

Η έρευνα της ασφαλιστικής εταιρείας AlfaStrakhovanie κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες εμπλέκονται σε περισσότερα ατυχήματα από τα οποία το αυτοκίνητο διαγράφεται, χαρακτηρίζεται ως μη επιδιορθώσιμο. Οι άνδρες αντιπροσωπεύουν το 78% αυτών των περιπτώσεων.

Κατά συνέπεια, οι άνδρες ηλικίας 46-55 ετών αντιπροσωπεύουν ποσοστό 21 τοις εκατό όλων των υποθέσεων ατυχημάτων με ολική καταστροφή του αυτοκινήτου. Βεβαίως, και οι ηλικιακές ομάδες 36-45 ετών και άνω των 50 δεν απέχουν και τόσο πολύ: έχουν, η καθεμία, μερίδιο 17 τοις εκατό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα λιγότερα τόσο σφοδρά ατυχήματα παρατηρούνται στους οδηγούς κάτω των 25 ετών, σε ποσοστό 5 τοις εκατό. Παρά την οδηγική τους απειρία, οι οδηγοί των ηλικιών αυτών σε λίγες περιπτώσεις έχουν την σιγουριά να κινηθούν σε τόσο γρήγορος ρυθμούς που θα προκαλούσαν την ολική διαγραφή του αυτοκινήτου.

Η ηλικιακή ομάδα 46-55 έχει το προβάδισμα σε τέτοιου είδους ατυχήματα και μεταξύ των γυναικών οδηγών. Εδώ το ποσοστό είναι 23%, και ακολουθούν οι γυναίκες 36-40 ετών με 19 τοις εκατό και 31-35 ετών με 18%.

Οι αναλυτές σημειώνουν ότι οι άνδρες οδηγοί, σε γενικές γραμμές, τείνουν να οδηγούν πιο επιθετικά ενώ οι γυναίκες τείνουν να ανησυχούν περισσότερο για την ασφάλεια. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι υπάρχουν λιγότερες γυναίκες οδηγοί στους δρόμους σε σχέση με τους άνδρες, και αυτή είναι μια παράμετρος που σπανίως απεικονίζεται στις στατιστικές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ