Πoιο supercar έγινε ανάρπαστο μέσα σε λίγα 24ωρα;

GMA T.33

To νέο δημιούργημα του Gordon Murray, η T.33 Coupe, ξεπούλησε και τα 100 αντίτυπά της από την πρώτη στιγμή της παρουσίασής της, σε ισάριθμους αγοραστές της από όλο τον πλανήτη που κατέβαλαν την προκαταβολή από τα 1,65 εκατ. Ευρώ.

Η GMA T.33 είναι ένα supercars παλαιάς κοπής αλλά σύγχρονης τεχνολογίας: είναι ένα από τα τελευταία που μένουν 100 τοις εκατό πιστά στο δόγμα του πολυκύλινδρου (V12) και πολύστροφου (11.100 rpm) ατμοσφαιρικού κινητήρα χωρίς καμία υβριδική υποβοήθηση, που προέρχεται στην προκειμένη περίπτωση από την Cosworth και αποδίδει 607 ίππους από 3,9 λίτρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι, επίσης, και ένα από τα supercars που διαθέτουν τη σπάνια αρετή της δυνατότητας για καθημερινή χρήση, κυρίως διότι το 75% της ροπής του κινητήρα αποδίδεται από τις 2.500 στροφές. Η Τ.33 είναι τόσο «παραδοσιακή» που διαθέτει μηχανικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων, αν και δίνει την επιλογή σειριακού ημιαυτόματου της Xtrac.

Στόχος του Sir Gordon Murray με την Τ.33 ήταν να κατασκευάσει το αρτιότερα σχεδιασμένο και ολοκληρωμένο διθέσιο supercar με V12 κινητήρα. Το πλαίσιό της είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και αλουμίνιο, που την καθιστούν και ένα από τα ελαφρύτερα supercars - με βάρος 1.100 κιλών, δεδομένου ότι ο κινητήρας δεν ξεπερνά τα 178 κιλά.

Το γεγονός ότι όλες οι Τ.33 πουλήθηκαν με την παρουσίαση του αυτοκινήτου επιβεβαιώνει ότι η Gordon Murray Automotive, που ίδρυσε ο θρυλικός σχεδιαστής των ανίκητων Brabham και McLaren στη Formula 1 τις δεκαετίες του 1970 και '80 καθώς και της εμβληματικής McLaren F1 δρόμου, γιγαντώνεται σταδιακά σε μία από τις κορυφαίες κατασκευάστριες supercars του κόσμου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Τ.33 ακολούθησε τη μεγαλύτερη και ισχυρότερη Τ.50, το πρώτο δημιούργημα της GMA. Τα πρώτα αντίτυπα της Τ.50 ξεκίνησαν να κατασκευάζονται τον περασμένο Ιανουάριο (2022), ενώ το αντίστοιχο για την Τ.33 θα συμβεί το 2024, μετά το τέλος του κύκλου εξέλιξης της και την ολοκλήρωση της πλήρους έγκρισης τύπου.

«Όλοι στην ομάδα της GMA είμαστε ενθουσιασμένοι που καθεμία από τις 100 Τ.33 βρήκε ένα σπίτι τόσο γρήγορα μετά την παγκόσμια παρουσίασή της, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, και ανυπομονούμε να υποδεχθούμε νέους ιδιοκτήτες στην οικογένεια της GMA. Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος για την ομάδα μας, που ακούραστα εφάρμοσε όλες τις βασικές μας αρχές για να δημιουργήσει αυτό το εκπληκτικό αυτοκίνητο», τόνισε ο Gordon Murray.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ