Ποιο κινητό απαγορεύεται να φορτίσεις στο αυτοκίνητο -Από ποιο πρόβλημα κινδυνεύεις

Ασύρματη φόρτιση iPhone

Προβλήματα υπερθέρμανσης κατά τη διάρκεια της φόρτισης και της χρήσης ταλαιπωρούν τους κατόχους του νέου iPhone 15 της Apple, ενώ έχουν αναφερθεί και περιστατικά δυσλειτουργίας σε ενδεχόμενη ασύρματη φόρτιση στο αυτοκίνητο.

Έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν για τους κινδύνους τους οποίους μπορεί να κρύβει η χρήση ενός κινητού τηλεφώνου στο αυτοκίνητο, καθώς ακόμα και η παρουσία του στον θάλαμο επιβατών μπορεί να αποτελέσει την αιτία ενός λιγότερο ή περισσότερο σοβαρού τραυματισμού σε ενδεχόμενη σύγκρουση.

Ωστόσο και η φόρτιση ενός κινητού τηλεφώνου μέσα στο αυτοκίνητο αποτελεί μια εστία κινδύνου, πόσο μάλλον όταν η διαδικασία αυτή έχει επισημανθεί από χρήστες συγκεκριμένων μοντέλων ως προβληματική.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ασύρματη φόρτιση iPhone

Στην προκειμένη περίπτωση οι ανησυχίες για την ασφάλεια χρήση και φόρτισης αφορούν το νέο iPhone και ειδικότερα τις κορυφαίες εκδόσεις του smartphone που υπογράφει η Apple.

Χρήστες των συγκεκριμένων συσκευών έχουν αναφέρει ότι παρουσιάζεται το φαινόμενο της υπερθέρμανσης είτε κατά τη χρήση είτε κατά τη φόρτιση, ενώ άλλοι μιλούν για δυσλειτουργίες οι οποίες προέκυψαν με την ασύρματη φόρτιση των smartphones σε αυτοκίνητα που παρέχουν τη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Ασύρματη φόρτιση iPhone
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Videos τα οποία έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας δείχνουν τις εν λόγω συσκευές να αναπτύσσουν θερμοκρασία που υπερβαίνει τους 40 βαθμούς Κελσίου, ακόμα και όταν πραγματοποιείται η ήπια χρήση τους.

Σε ό,τι αφορά στη φόρτιση, το πρόβλημα ενδεχομένως να οφείλεται στην ισχύ του φορτιστή, καθώς το φαινόμενο παρατηρείται στη διαδικασία της ταχυφόρτισης στα 65W και όχι όταν η συσκευή φορτίζει στα 15W.

Πιο σύνθετο μοιάζει να είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες BMW, οι οποίοι χρησιμοποιούν τη δυνατότητα ασύρματης φόρτισης που τους προσφέρει το αυτοκίνητό τους.

Ασύρματη φόρτιση iPhone

Οι αναφορές μιλούν ακόμα και για ανεπανόρθωτες βλάβες στη νέα έκδοση του iPhone 15, η οποία σταδιακά χάνει κάποιες από τις λειτουργικότητές της ενώ δεν αποκλείεται να περάσει έστω και προσωρινά σε καθεστώς ασφαλής λειτουργίας.

Μένει λοιπόν να αποδειχθεί αν κάποιο update στο firmware είτε των μοντέλων της BMW είτε του iPhone 15 θα δώσει λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει με τη διαδικασία της ασύρματης φόρτισης στο αυτοκίνητο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ