Ποιο Hyundai κοστίζει στην Ελλάδα όσο μία Mercedes;

hyundai tucson

Σε τιμή αντίστοιχη με αυτή της αντίστοιχης σε μέγεθος και σύστημα κίνησης, πρότασης της Mercedes προσφέρεται σήμερα ένα μοντέλο της Hyundai.

Μπορεί κανείς να νομίζει ότι τα μοντέλα της Hyundai παραμένουν φθηνά στην Ελλάδα, ωστόσο αυτό δεν συμβαίνει πλέον, ενώ υπάρχει και ένα μοντέλο της κορεάτικης μάρκας, το plug-in υβριδικό Tucson, το οποίο κοστίζει όσο η αντίστοιχη Mercedes.

Ξεφυλλίζοντας τους καταλόγους της νοτιοκορεατικής εταιρείας, διαπιστώνεται ότι η plug-in υβριδική έκδοση του Tucson ξεκινά από τα 46.290 ευρώ, όσο δηλαδή το αντίστοιχης κατηγορίας (C-SUV) μοντέλο της Mercedes, με το ίδιο σύστημα κίνησης.

Πρόκειται για την GLA 250 e η οποία κοστίζει 46.900 ευρώ, δηλαδή μόλις 610 ευρώ περισσότερα από το σαφώς λιγότερο premium, τεχνολογικά προηγμένο και ασφαλές νοτιοκορεατικό μοντέλο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
mercedes gla
H Mercedes GLA 250 e

Στα χαρτιά οι 265 ίπποι που αποδίδει το κινητήριο σύνολο του Tucson το καθιστούν ισχυρότερο από την GLA των 218 ίππων. Στην πράξη, ωστόσο, το γερμανικό SUV είναι κατά 1,5 δλ. γρηγορότερο στο σπριντ 0-100 χλμ./ώρα. Για του λόγου το αληθές, σύμφωνα με τη Hyundai η επιτάχυνση στα πρώτα 100 χλμ./ώρα απαιτεί 8,6 δλ. όταν η GLA χρειάζεται μόλις 7,1 δλ. και ενώ το βάρος τους είναι σχεδόν ίδιο (GLA 1.775 κιλά/Tucson 1.743 κιλά).

Πέρα από τις επιδόσεις, το Tucson αδυνατεί να ανταγωνιστεί τη GLA και σε επίπεδο συνδεσιμότητας, με την τελευταία να ενσωματώνει το προηγμένο και ιδιαίτερα ικανό σύστημα πολυμέσων MBUX, που είναι από τα πιο εξελιγμένα της αγοράς.

Το γερμανικό μοντέλο, αναντίρρητα, κυριαρχεί και στον τομέα των υλικών, αλλά και σε επίπεδο ασφαλείας, με αδιάψευστο μάρτυρα τις δοκιμές ασφαλείας του ανεξάρτητου οργανισμού Euro NCAP, εκεί που το μοντέλο της Mercedes έλαβε δύο βαθμολογίες άνω του 90% με την χαμηλότερη να περιορίζεται στο 75%.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Hyundai Tucson PHEV
Hyundai Tucson PHEV

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η μέγιστη βαθμολογία του Tucson σε έναν επιμέρους υπό εξέταση τομέα, δεν ξεπέρασε το 87%, όταν στο επίπεδο της προστασίας των ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου (π.χ. ποδηλάτες και πεζούς) κατέγραψε 66%. Ειδικότερα:

Mercedes GLA 250 e

Προστασία ενηλίκων – 96%
Προστασία παιδιών – 90%
Προστασία ευάλωτων χρηστών οδικού δικτύου – 79%
Συστήματα ασφαλείας – 75%

Hyundai Tucson PHEV

Προστασία ενηλίκων – 86%
Προστασία παιδιών – 87%
Προστασία ευάλωτων χρηστών οδικού δικτύου – 66%
Συστήματα ασφαλείας – 70%

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει και ακόμη ακριβότερη έκδοση για Tucson PHEV (πακέτο εξοπλισμού Distinctive), η οποία κοστίζει 48.290 ευρώ, είναι δηλαδή κατά 1.390 ευρώ ακριβότερη από την GLA 250 e στο πακέτο εξοπλισμού Style.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ