Ποιο ελληνικό νησί κατέρριψε το ρεκόρ στις πωλήσεις ηλεκτρικών ΙΧ;

asty100

Η Αστυπάλαια κατάφερε ένα πραγματικά μοναδικό ρεκόρ καθώς οι πωλήσεις των καινούριων αυτοκινήτων θα αφορούν μόνο σε ηλεκτρικά μοντέλα! 

Άκρως εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα από την πρώτη χρονιά λειτουργίας των νέων υπηρεσιών που προσφέρει ο όμιλος Volkswagen σε συνεργασία με την Ελληνική Πολιτεία αλλά και την Kosmocar στην Αστυπάλαια αποδεικνύοντας ότι η μετάβαση στην «πράσινη» κινητικότητα είναι εφικτή και μπορεί να γίνει άμεσα και με πολλαπλά οφέλη για όλους.

Σύμφωνα με τα στελέχη του ομίλου VW οι νέες, ψηφιακές λύσεις μετακίνησης είναι καθιερωμένες στο νησί καθώς το 25% των κατοίκων χρησιμοποιούν τακτικά την υπηρεσία ASTYBUS ridesharing. Μόνο τους τελευταίους δώδεκα μήνες η νέα υπηρεσία έχει συμπληρώσει περισσότερα από 200.000 πελατειακά χιλιόμετρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο σημαντική άνοδο καταγράφουν οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Αστυπάλαια και μάλιστα όλα τα καινούρια αυτοκίνητα που θα ταξινομηθούν στο νησί θα είναι ηλεκτρικά! Κάτι ανάλογο δεν έχει συμβεί πουθενά στον κόσμο τόνισαν χαρακτηριστικά τα στελέχη του ομίλου VW.

Πάντως σήμερα κυκλοφορούν περίπου 84 ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο νησί ενώ ήδη έχουν παραγγελθεί επιπλέον 50 ηλεκτρικά μοντέλα από ιδιώτες καταναλωτές.

Ο όμιλος Volkswagen υποστηρίζει την Αστυπάλαια με την ολοκληρωμένη τεχνογνωσία κινητικότητας καθώς και οχήματα από τις μάρκες Volkswagen, Volkswagen Εμπορικά Οχήματα, Ducati και SEAT MÓ. Τα μέτρα για τον μετασχηματισμό του τομέα της κινητικότητας έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. Αυτές περιλαμβάνουν, ειδικότερα, τη δημόσια υποδομή χρέωσης, το ειδικό καθεστώς επιδοτήσεων για ιδιώτες πελάτες και εταιρείες, την ηλεκτροκίνηση οχημάτων αρχής (π.χ. αστυνομία, αεροδρόμιο), καθώς και τις υπηρεσίες κινητικότητας ASTYBUS και astyGO.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα πρόσφατα ο όμιλος VW έδωσε περίπου 30 VW e-Up σε εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων στην τιμή των 7.000 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται και το επιπλέον όφελος απόσυρσης παλαιού ΙΧ που είναι 3.000 ευρώ) ενώ όσοι δεν είχαν κάποιο παλαιό όχημα να αποσύρουν τότε πλήρωσαν μόλις 10.000 ευρώ για το κάθε ένα καινούριο ηλεκτρικό μοντέλο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η υπηρεσία ridesharing ASTYBUS αντικατέστησε την παραδοσιακή λεωφορειακή γραμμή, η οποία είχε πολύ περιορισμένη τοπική μεταφορά στην Αστυπάλαια. Σε αντίθεση με τη λεωφορειακή γραμμή, η ASTYBUS λειτουργεί όλο το χρόνο και συνδέει πολλά περισσότερα σημεία στο νησί. Ανάλογα με την εποχή, χρησιμοποιούνται έως και πέντε οχήματα για αυτήν την υπηρεσία. Μέσω της υπηρεσίας κοινής χρήσης οχημάτων astyGO, οι πελάτες μπορούν να νοικιάσουν ηλεκτρονικά αυτοκίνητα από τη Volkswagen καθώς και ηλεκτρονικά σκούτερ από τη SEAT MÓ και ηλεκτρονικά ποδήλατα από τη Ducati. Η κράτηση γίνεται μέσω smartphone μέσω της ενσωματωμένης εφαρμογής astyMOVE.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ