Ποιο Chaos; Οι Βούλγαροι παρουσιάζουν το νέο τους υπεραυτοκίνητο

alieno unum bulgaria

Η βουλγαρική εταιρεία Alieno επιθυμεί να ανακατέψει την τράπουλα στον κόσμο των hypercars, παρουσιάζοντας ένα μοντέλο με τελική ταχύτητα 584 χλμ./ώρα.

Τα λιμνάζοντα νερά της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας φαίνεται πως είναι αποφασισμένοι να ταράξουν οι Βούλγαροι, μέσω της εξέλιξης πανίσχυρων μοντέλων που βάζουν στο «μάτι» την κατάρριψη κάθε είδους ρεκόρ ταχύτητας.

Η γειτονική μας χώρα μας έχει εναποθέσει τις ελπίδες της στην στην εγχώρια εταιρεία Alieno του Ahmed Merchev που έχει βάλει ήδη στα σκαριά το Arcanum, ένα ηλεκτρικό μοντέλο το οποίο έχει χριστεί ως το «πρώτο βουλγαρικό hypercar». - Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Βουλγαρία supercar alieno
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι βλέψεις, ωστόσο, της Alieno φαίνεται πως υπερβαίνουν τα όρια της εμπορικής διάθεσης αποκλειστικά ενός μοντέλου, μιας και έχουν στην ατζέντα τους ένα ακόμα υπεραυτοκινήτο, το οποίο μόλις παρουσιάστηκε σε ψηφιακή μορφή.

Υπό την ονομασία “Unum”, το τετράτροχο «αγρίμι» από τη Βουλγαρία θα ενσωματώνει ένα ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο που συνδυαστικά – στην ισχυρότερη εκδοχή του- θα παράγει 5.221 ίππους, εξασφαλίζοντας επιδόσεις που κόβουν την ανάσα.

Βουλγαρία supercar alieno

Για του λόγου το αληθές, στόχος της Alieno είναι η τελική ταχύτητα να φτάνει τα 584 χλμ./ώρα, μία τιμή που θα ζήλευε κάθε άλλο στολίδι της αυτοκίνησης.

Όσον αφορά τις μπαταρίες, το Unum οι ενδιαφερόμενοι θα καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις συσσωρευτές, χωρητικότητας 180 kWh (Street Battery Pack), 120 kWh (Track Battery Pack) και 60 kWh (Race Batter Pack). Η τελευταία είναι αυτή που εξασφαλίζει την μικρότερη αυτονομία, αλλά λόγω του μικρού της βάρος θα συνδράμει καθοριστικά στην επιτάχυνση του μοντέλου στα 100 χλμ./ώρα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Βουλγαρία supercar alieno

Επίσης, ο πλήρης ανεφοδιασμός της με ηλεκτρική ενέργεια σε ταχυφορτιστή ισχύος 350 kW θα διαρκεί μόλις 10 λεπτά, όταν οι υπόλοιπες μπαταρίες των 180 και 120 kWh θα επαναφορτίζουν σε 30 και 20 λεπτά αντίστοιχα.

Πέρα από τις εξωφρενικές επιδόσεις, το Unum κεντρίζει το ενδιαφέρον και με τη σχεδίαση τού, η οποία φέρει αεροδυναμικό προσανατολισμό.

Εφόσον το project υλοποιηθεί, ο αγοραστής θα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε διαφορετικά εξοπλιστικά πακέτα για το εξωτερικό του αυτοκινήτου, με «αφετηρία» το TFH το οποίο είναι και το «φτωχότερο» σε επίπεδο αεροδυναμικής.

Βουλγαρία supercar alieno
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την άλλη, υπάρχει το πακέτο TRS (The Race Successor) που προικίζει το μοντέλο με πληθώρα ενεργών αεροδυναμικών βοηθημάτων – με χαρακτηριστικό παράδειγμα την «επιθετική» πίσω πτέρυγα.

Προσώρας ουδείς γνωρίζει αν το Unum πάρει τον δρόμο προς τη συναρμολόγηση, κάτι το οποίο εφόσον συμβεί θα προκαλέσει «πονοκεφάλους» στις παραδοσιακές δυνάμεις στον κόσμο των hypercars.

Βουλγαρία supercar alieno

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ