Ποιο είναι το αυτοκίνητο που προτιμούν οι ληστές στην Ιαπωνία

Toyota Land Cruiser Prado

Η έκθεση που συνέταξε ο σύνδεσμος ασφαλιστικών εταιρειών της Ιαπωνίας για τα αυτοκίνητα που κλέβονται συχνότερα στη χώρα, είχε και φέτος τον ίδιο πρωταθλητή - για τρίτη διαδοχική χρονιά.

Οι κλέφτες αυτοκινήτων της Ιαπωνίας έχουν λίγο διαφορετικές προτιμήσεις από τους Ευρωπαίους ή τους Αμερικανούς. Η ψύχωσή τους φαίνεται να είναι τα Toyota και τα Lexus, καθώς αυτές είναι οι μάρκες που κατέχουν τις 9 πρώτες θέσεις των αυτοκινήτων που κλέβονται περισσότερο στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.

Toyota Land Cruiser 300
Toyota Land Cruiser 300
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενώ, λοιπόν, στη Βρετανία ο πρωταθλητής των πιο ευάλωτων για κλοπή αυτοκινήτων είναι το Range Rover, στην Ιαπωνία στην πρώτη θέση έχει καθιερωθεί -τα τελευταία τρία χρόνια- το Toyota Land Cruiser (σε όλες τις εκδόσεις του). Αυτό είναι το μοντέλο που εκπλάπη τις περισσότερες φορές στην ασιατική χώρα το 2021, το 2022, καθώς και το 2023.

Πέρσι όλη η πρώτη δεκάδα είχε μόνο Toyota και Lexus, αλλά φέτος οι ληστές είπαν να ανοίξουν λίγο τους ορίζοντές τους και έβαλαν στη δέκατη θέση ένα μοντέλο της Mercedes-Benz, που δεν προσδιορίζεται.

Toyota Alphard
Toyota Alphard

Πάντως, το κύριο ζητούμενό τους πρέπει να είναι οι χώροι και η άνεση, καθώς μετά τα 383 Land Cruiser που έκλεψαν, ακολουθεί το minivan Alphard με 364 περιστατικά. Ένα ακόμα Toyota, το Prius, κλείνει την τριάδα με 307 κλοπές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από εκεί και πίσω, σύμφωνα με τα δεδομένα 21 ασφαλιστικών εταιρειών, τα υπόλοιπα επτά μοντέλα απέχουν πολύ σε αριθμό περιστατικών. Πρόκειται για τα Lexus LX (120 κλοπές), Toyota Hiace (60), Toyota Crown (53), Toyota Vellfire (43), Lexus RX (42), Toyota Harrier (37) πριν κλείσει τη δεκάδα η αδιευκρίνιστη Mercedes-Benz με 37 κλοπές.

Toyota Prius
Toyota Prius

Όλα αυτά τα δέκα πρώτα μοντέλα αντιπροσωπεύουν το 55,7% των συνολικών κλοπών αυτοκινήτων στην Ιαπωνία το 2023. Συνολικά αναφέρθηκαν στην αστυνομία 2.597 τέτοιες υποθέσεις, που είναι 59 λιγότερες σε σχέση με το 2022.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ